Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Inca sase restaurante si un fast-food de pe litoral au fost amendate

Inca sase restaurante si un fast-food de pe litoral au fost amendate
Foto: Arhiva Ziare.com
Sase restaurante si un fast-food situate pe litoral au fost amendate de inspectorii sanitari-veterinari in weekend-ul ce tocmai a trecut cu suma totala de 16.000 de lei, pentru deficiente care au vizat abateri de la legislatie, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit unui comunicat al institutiei, seria controalelor in unitatile localizate in cele sapte zone de interes turistic, respectiv Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia, a continuat sambata si duminica.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 56 de unitati, iar pentru abaterile de la legislatie sase restaurante si o unitate tip fast-food au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 16.000 de lei.
In urma acestor controale s-au constatat unele deficiente cu privire la comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie si etichetarea si depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

ANSVSA subliniaza ca unitatile aflate pe litoral sunt supravegheate si verificate permanent de inspectorii din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

"Avem o activitate destul de intensa pe litoral, in primul rand pentru ca este inceput de vacanta si nu intotdeauna agentul economic isi intra de la bun inceput in capabilitati. Pentru noi, nu amenda este un scop in sine, nu asta ne-o dorim, amenda este o forma corectiva, pe care o aplicam atunci cand nu sunt respectate conditiile de siguranta alimentara.
Avem si agenti economici, care, desi au fost amendati si le-a fost suspendata sau interzisa activitatea, continua sa vanda, dar ei intra astfel sub incidenta zonei penale. Din punctul nostru de vedere, scopul nostru declarat este acela de a reduce pe cat posibil riscul aparitiei de toxiinfectie alimentara. Nu amenzile, nu confiscarile sunt scopurile noastre, ci reducerea numarului de cazuri de toxiinfectii alimentare", a declarat presedintele ANSVSA, Geronimo Branescu.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat la inceputul lunii iulie, la Constanta, "Comandamentul Sezon Estival 2017".

Citeste si:
OPC-ul a gasit la Mamaia o rata congelata cu pene cu tot si sucuri "naturale" cu chimicale periculoaseProtectia Consumatorilor vrea sa publice lista rusinii. Ce se va afisa la intrarea in localuri si magazine
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 17 Iulie 2017, ora 11:12

 Articol citit de 1765 ori

Citeste si: