Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Ce fac ANRE si Consiliul Concurentei dupa acuzatiile lui Tudose

Ce fac ANRE si Consiliul Concurentei dupa acuzatiile lui Tudose
Foto: Arhiva Pixabay
Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, si presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, au decis constituirea unui grup de lucru format din experti din cadrul celor doua institutii, care sa se intalneasca, cu regularitate pentru a analiza evolutia pietei de energie.

"Avand in vedere evolutiile inregistrate in piata, expertii grupului de lucru ANRE - Consiliul Concurentei vor face schimb de informatii si date cu privire la comportamentul participantilor la piata, iar atunci cand apare o situatie ce necesita interventia celor doua institutii, sa se consulte, in privinta demersurilor ce urmeaza a fi intreprinse", se arata intr-un comunicat transmis vineri de ANRE.
In zilele de 8 si 10 august 2017, la sediul ANRE, au avut loc intalniri intre experti si membri ai conducerii ANRE si Consiliului Concurentei.

Potrivit ANRE, cele doua institutii sunt preocupate, in egala masura, de buna functionare a pietei de energie electrica si de imbunatatirea mecanismelor acesteia, cu respectarea cadrului legislativ de reglementare si de concurenta in vigoare.

Premierul Mihai Tudose a afirmat recent ca Executivul va cere Parlamentului sa declanseze o ancheta privind activitatea din ultimele luni a Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie, motivul nemultumirii fiind suspedarea licitatiei trimestriale pentru electricitatea necesara clientilor beneficiari de serviciul universal, categorie care include clientii casnici si firmele mici, aferenta trimestrului al treilea al acestui an.
Ultimele statistici privind inflatia arata ca pretul platit de populatie pentru energia electrica a crescut cu 6,7% in iulie fata de luna precedenta.

Iata si alte stiri pe acest subiect:
In plina vara, in doua zile, pretul la energie a explodat. Celula de criza la ANRE, se ia in calcul plafonarea pretuluiMinistrul Energiei a gasit vinovatul dupa ce pretul la curent a explodatGuvernatorul BNR, ingrijorat de evolutia pretului la energieFacturi din ce in ce mai mari la energie electrica: Curentul va continua sa se scumpeascaFlorin Iordache: Parlamentul va face o ancheta privind scumpirea energiei. ANRE sa ne spuna ce s-a intamplat
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 11 August 2017, ora 18:19

 Articol citit de 1814 ori

Citeste si: