Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Brokerii spun ca preturile RCA au crescut cu mai putin de 5% in prima zi, dupa dezghetarea tarifelor

Brokerii spun ca preturile RCA au crescut cu mai putin de 5% in prima zi, dupa dezghetarea tarifelor
Foto: Ziare.com
Preturile asigurarilor auto obligatorii RCA au crescut cu mai putin de 5% in prima zi de dupa eliminarea plafoanelor, ingrijorarea transportatorilor potrivit carora preturile ar putea exploda nefiind justificata, a declarat vineri presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Vineri este prima zi cu preturi ale politelor RCA teoretic libere, dar cu o grila de preturi orientative fixata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), dupa sase luni de tarife inghetate.

Perioada de inghetare nu a fost prelungita de teama Comisiei Europene, existand informatii legate de pericolul unei proceduri de infringement din cauza interventiei Executivului pe o piata libera si cu actori 100% privati.
Pana in prezent, au fost observate cresteri de preturi de sub 5% la RCA, dar, probabil, ele vor fi mai mari in cazul soferilor de camioane, care au avut daune mai multe, considera Andriescu.

"Am facut o simulare, atat pe persoane fizice, cat si pe persoane juridice, inclusiv la vehicule comerciale, si am observat cresteri de sub 5%. Cred ca ingrijorarea transportatorilor, care a dus la presiunea adoptarii legi RCA in pripa, nu a fost justificata.

Probabil, tarifele vor creste mai mult la soferii de camioane care au inregistrat daune multe, circa 3% dintr-un total de aproximativ 200.000. In cazul soferilor cu un comportament corect, probabil ca tarifele vor scadea", a declarat Andriescu.
Consiliul Concurentei urmeaza sa monitorizeze sectorul RCA in perioada urmatoare, impreuna cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat joi presedintele autoritatii de concurenta, Bogdan Chiritoiu, care estimeaza ca nu va exista "un soc in piata" dupa ce preturile devin din nou libere.

Citeste si:
Deputatii au votat noua lege a asigurarilor RCA: Iata ce noutati aduce aceastaCare ar putea fi noile preturi ale RCA, daca legea trece de Parlament
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 19 Mai 2017, ora 14:41

 Articol citit de 714 ori

Citeste si: