Black Friday Romania: sfaturi care ne vor ajuta sa nu fim pacaliti de comercianti

Advertorial
Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 10:39
7002 citiri
Black Friday Romania: sfaturi care ne vor ajuta sa nu fim pacaliti de comercianti

Valul de reduceri este din ce in ce mai aproape, astfel ca si campaniile de informare, referitoare la vinerea neagra, sunt tot mai necesare.

Luna noiembrie este in acest an, la fel ca si in anii precedenti, perioada reducerilor. Tocmai din acest motiv, foarte multi viitori clienti aleg sa economiseasca bani, in special in asteptarea Black Friday Romania.

De acest lucru sunt constienti si comercianti de rea credinta, care vor incerca prin orice mijloace sa prejudicieze clientii, chiar si cu metode nu tocmai legale.

Pentru a nu fi victima unei tentative de frauda, puneti in aplicare sfaturile celor de la BlackFriday.Onlines.ro.

Atentie la campaniile de reduceri de Black Friday

Unul dintre sfaturile de baza este acela de a apela doar la retaileri cunoscuti, care nu doar ca isi pun in joc propria reputatie, dar nici nu vor risca eventuale amenzi usturatoare.

De-a lungul intregului an, foarte multe campanii de reduceri nu au respectat legislatia actuala, pretul de referinta al produselor pentru care se aplica reducerea fiind mai mare decat nivelul prevazut de lege.

Desi Consiliul Concurentei va penaliza aceste derapaje ale comerciantilor, dumneavoastra veti putea fi pacalit.

In loc sa pierdeti bani de Black Friday, ati putea sa economisiti, acesta fiind si scopul acelei zile.

Aruncati o privire pe istoricul preturilor

Desi la momentul actual nu exista o legislatie care sa oblige retailerii sa afiseze istoricul preturilor produselor comercializate, acest lucru poate fi realizat prin intermediul unor platforme online.

Daca, de exemplu, va doriti un anumit gadget, este important sa urmariti evolutia pretului acelui produs, pentru ca atunci cand va aparea reducerea de Black Friday 2018, sa stiti daca este sau nu cazul sa plasati o comanda.

Nu cumparati lucruri de care nu aveti nevoie.

Da, intr-adevar, se poate dovedi extrem de dificil sa refuzam discount-uri extrem de mari, insa totodata o astfel de strategie nu este tocmai avantajoasa.

Daca aveti anumite preferinte, este de preferat sa achizitionati mai intai produsele dorite, pentru a nu ramane in situatia in care bugetul sa nu va mai permita produsul dorit.

Cunoasteti-va drepturile

Daca totusi optam pentru achizitionarea unor produse de la magazine mici participante la Black Friday, trebuie sa fim foarte vigilenti si sa ne asiguram ca toate detaliile (metodele de transfer, metodele de plata, retur, garantie) sunt afisate corect.

Unele magazine participante la Black Friday Romania incearca sa atraga clientii prin utilizarea unor trucuri, clientul fiind cel defavorizat.

De exemplu, chiar daca un anumit produs beneficiaza de o garantie mai mare, existenta anumitor clauze pot face ca in realitate lucrurile sa nu avantajeze clientul.

Dreptul de retur

Desi nu este de dorit sa se ajunga in acest punct, este foarte important de stiut ca dreptul de retur expira dupa o perioada de minim 14 zile.

Legislatia permite oricarui client sa returneze produsele achizitionare, indiferent de motivele pe care acesta le are.

Exista si anumite interdictii, unele produse (precum sistemele de operare sau jocurile) nu pot fi returnate, odata ce codurile de activare au fost folosite.

Interdictiile sunt stabilite de catre fiecare retailer, astfel ca inainte de Black Friday Romania putem arunca o privire pe sectiunea "drept de retur" a fiecarui magazin online de la care avem de gand sa ne facem cumparaturile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Black Friday reduceri , #reduceri