Predoiu, despre dosarele pe rol: Domni din PSD si partidul lui Tariceanu au emotii

Sambata, 30 Mai 2015, ora 15:55
3060 citiri
Predoiu, despre dosarele pe rol: Domni din PSD si partidul lui Tariceanu au emotii

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, sambata, la Galati, ca scopul atacurilor la adresa justitiei este acela de a submina increderea in acest sistem, pentru ca in mecanismul justitiei se proceseaza o serie de dosare, iar persoane din PSD si PLR au "oarecari emotii".

El a subliniat ca nu politicenii fac ordine in justitie, ci mecanismele proprii care fac evaluari si trag concluzii.

"Nu politicianul face justitie in justitie. CSM, potrivit Constitutiei si legilor de organizare judecatoreasca, face justitie in justitie, adica are Inspectia Judiciara care evalueaza si va trage o concluzie. Deja, sunt proceduri in curs. Sa nu se justifice atacurile asupra justitiei si credibilitatii ei printr-un caz particular. In fiecare zi, in Romania se judeca sute de mii de cazuri...

Pana una alta, Justitia Romana este pe un drum bun si este in fruntea sondajelor de incredere, cred ca asta este si problema domnului Tariceanu si asta este si scopul celor care fac acest atac la justitie instrumentand un caz emotional pentru a submina increderea in aceasta justitie. De ce? Pentru ca acolo, in mecanismul justitiei, sunt inca dosare importante care se proceseaza. Fie la parchet, fie pe rolul instantelor si cred ca o serie de domni sau tovarasi mai bine zis din PSD, din partidul domnului Tariceanu au oarecari emotii. Atunci e bine, preventiv, sa submineze increderea in justitie", a sustinut Predoiu, intr-o conferinta de presa.

Laude pentru Livia Stanciu

Prim-vicepresedintele PNL a laudat prestatia Liviei Stanciu la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"In ceea ce priveste presedintele ICCJ, sa vedem ce a facut pentru imaginea Romaniei facandu-si meseria, nu altceva. Luati rapoartele de tara pe justitie, vedeti cum aratau mentiunile despre ICCJ pana sa preia doamna Stanciu primul mandat si vedeti cum arata acum. O sa vedeti o diferenta pozitiva.

Una dintre problemele constante in rapoartele de tara a fost faptul ca pe rolul ICCJ erau foarte multe dosare de mare coruptie care nu se judecau, se amanau ani de zile. Au fost cazuri celebre care au durat opt - noua ani... Or, dupa preluarea mandatului de catre Livia Stanciu, aceste dosare nu au mai trenat, s-au judecat la timp, s-au dat solutii", a explicat Predoiu.

Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: Ii cere sa le demita pe Kovesi si Livia Stanciu (Video)

Prima reactie a Liviei Stanciu, dupa ce Tariceanu i-a cerut demisia (Video)

Copresedintele PNL Alina Gorghiu si prim-vicepresedintele formatiunii Catalin Predoiu au participat, timp de doua zile, la mai multe intalniri cu membri ai organizatiilor liberale din judetul Galati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Predoiu Tariceanu dosar, #Predoiu PSD dosare , #PNL