USR aduce in Parlament semnaturile din campania "Fara penali" si da in judecata primarii care blocheaza validarea lor

Marti, 18 Septembrie 2018, ora 20:10
4570 citiri
USR aduce in Parlament semnaturile din campania "Fara penali" si da in judecata primarii care blocheaza validarea lor
Foto: Facebook/ Fara penali in functii publice

USR va aduce joi si vineri in Parlament sute de mii de semnaturi validate de primarii pentru campania "Fara penali in functii publice", a declarat presedintele USR Dan Barna, mentionand ca, in paralel, partidul va actiona in judecata primarii care blocheaza validarea semnaturilor.

"Aceasta este saptamana Z pentru campania "Fara penali in functii publice". In aceasta saptamana, joi si vineri, "Fara penali", aceasta initiativa spectaculoasa a societatii, va ajunge in Parlament, cum am spus joi si vineri vom aduce semnaturile validate de catre primariile din tara.

In aceste zile insa expira termenul pentru marea majoritate a primariilor, unele dintre ele au trimis deja hartie ca vor depasi termenul, probabil va mai aparea o prelungire, dar altele incearca sa fure votul cetatenilor", a afirmat Dan Barna, la Parlament.

El a spus ca sunt mai multe primarii conduse de reprezentanti ai PSD care refuza sa valideze semnaturile, "cea mai dramatica situatie" fiind la Constanta.

"Cea mai dramatica situatie este la Constanta, unde 6.000 de semnaturi au fost efectiv taiate din semnaturile cetatenilor, le-a fost furat acestora dreptul de a solicita o tara fara condamnati penali in conducerea tarii", a spus Barna.

El a afirmat ca in prezent campania "este in continuare sub asediu".

"Joi incepem depunerea, joi si vineri sunt doua zile in care vom aduce toate sutele de mii de semnaturi, milionul de semnaturi il vom aduce in Parlament conform procedurii, dupa care in zilele urmatoare vom da curs plangerilor pe care le vom face incepand de maine impotriva primarilor pentru a recupera si acele semnaturi care sunt in prezent tinute in captivitate, sunt refuzate validarea lor.

Acest lucru este foarte grav", a mai spus Barna, mentionand ca in privinta semnaturilor validate "cifrele arata bine", dar mai sunt cateva judete in care nu s-a atins pragul de 20 mii de semnaturi din cauza refuzului primarilor de a le valida.

Deputatul USR Stelian Ion a anuntat, la randul sau, ca USR va actiona in instanta Primaria Constanta.

"Vom actiona in instanta Primaria Constantei, in zile urmatoare intentionam, chiar maine, sa facem demersurile unei actiuni in instanta si, in acelasi timp, dupa ce vom verifica semnaturile si daca vom constata ca exista nereguli, au fost stersi abuziv de pe lista oameni care si-au exprimat real dorinta de sprijini aceasta initiativa, este foarte posibil sa formulam si plangeri pentru abuz in serviciu", a mai spus Stelian Ion.

El a facut un apel catre functionarii catre primarii care fac aceste verificari sa nu asculte de dispozitiile sefilor pentru ca "vor fi primii care vor raspunde, alaturi de primari".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#semnaturi fara penali Parlament , #fara penali