Si Ambasada Germaniei trage de urechi Parlamentul, care vrea sa schimbe Codul Penal

Vineri, 08 Mai 2015, ora 18:08
4098 citiri
Si Ambasada Germaniei trage de urechi Parlamentul, care vrea sa schimbe Codul Penal

Ambasada Germaniei la Bucuresti sprijina eforturile continue ale autoritatilor de urmarire penala din Romania in lupta impotriva coruptiei si urmareste "cu mare atentie" incercarile de asezare a activitatii eficiente a acestor institutii "pe un fundament modificat".

"Ambasada Republicii Federale Germania sprijina eforturile continue ale autoritatilor de urmarire penala ale Romaniei in lupta impotriva coruptiei. Acestea reprezinta expresia acelor angajamente asumate de Romania care se numara printre principiile fundamentale primordiale ale comunitatii europene de drept si de valori.

Din acest considerent, acestora le revine o importanta deosebita si in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare al UE. Parlamentele nationale trebuie sa reprezinte un exemplu in ceea ce priveste protectia si mentinerea acestor fundamente", a precizat, vineri, la solicitarea Mediafax, misiunea diplomatica, dupa propunerile de modificari la Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

"In opinia noastra, este hotarator ca infractiunile sa poata fi combatute si sanctionate in mod eficient si ca activitatea institutiilor menite sa sprijine statul de drept sa se poata desfasura fara restrictii", se mai arata in raspunsul Ambasadei.

In acest context, Ambasada Germaniei la Bucuresti precizeaza ca urmareste "cu mare atentie incercarile de asezare a activitatii eficiente a autoritatilor romane de urmarire penala pe un fundament modificat". "Acestea pot avea si un impact nemijlocit asupra evaluarii Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", a mai spus Ambasada germana.

Reactia Ambasadei Germaniei vine dupa cele ale Ambasadei Marii Britanii si SUA, in urma initiativei unor deputati PSD de modificare a Codului de Procedura Penala si a Codului Penal, care prevede ca masurile preventive pot fi dispuse doar daca exista "probe concrete din care rezulta dincolo de orice indoiala ca persoana a facut infractiunea".

Parlamentul vrea sa schimbe Codul Penal: Reactia Ambasadei Marii Britanii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ambasada Germania Parlament, #Ambasada Germania Cod Penal, #Ambasada Germania lupta coruptie , #parlament