Senatul dezbate azi proiectul PSD privind pensia pentru copiii cadrelor medicale decedate de COVID

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 07:36
5569 citiri
Senatul dezbate azi proiectul PSD privind pensia pentru copiii cadrelor medicale decedate de COVID
Foto: Arhiva Ziare.com

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a decis ca miercuri sa se desfasoare, prin mijloace electronice, o sedinta de plen a Senatului, pe ordinea de zi fiind inclusa, printre altele, propunerea legislativa a unor parlamentari PSD prin care se acorda pensie de urmas copiilor cadrelor medicale decedate in lupta cu noul coronavirus.

Potrivit proiectului pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19, "la decesul unui cadru medical, Ministerul Sanatatii acorda familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces dupa caz un ajutor suplimentar in cuantum de doua salarii medii pe economie".

"Urmasii cadrelor medicale decedate, ca urmare a desfasurarii activitatii medicale in lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmas egala cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical l-a avut la data decesului care se actualizeaza potrivit reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care nu exista urmas, daca cel decedat era singurul sustinator al parintilor sai, acestia vor beneficia de jumatate din pensia de urmas mentionata anterior.

Membrii familiilor cadrelor medicale decedate in timpul si din cauza serviciului ca urmare a desfasurarii activitatii medicale in lupta cu COVID-19 beneficiaza gratuit de asistenta medicala si medicamente in cadrul retelei sanitare a Ministerului Sanatatii sau in alte retele sanitare cu decontarea cheltuielilor de catre acest minister", se arata in propunerea legislativa inscrisa pe ordinea de zi, sub rezerva primirii raportului.

De asemenea, parlamentarii PSD propun ca urmasii personalului medical decedat ca urmare a participarii la actiuni medicale impotriva COVID-19 beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate in proprietate sau coproprietate si a impozitului pe cladirea folosita ca domiciliu si/sau alte cladiri aflate in proprietate sau coproprietate.

"In semn de recunoastere a meritelor personalului medical participat la actiuni medicale impotriva COVID-19 se instituie ziua personalului medical care se organizeaza anual pe 11 martie, prin grija Ministerului Sanatatii", se mai arata in proiect.

"Familiile medicilor care mor din cauza coronavirusului vor primi pensie si nu mai platesc impozit". Proiect PSD plin de neadevaruri si exagerari

Pe ordinea de zi a plenului de miercuri mai figureaza OUG 32/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV 2 si OUG 33/2020 privind unele masuri fiscale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Senat pensie urmasi medici morti coronavirus , #Senat