Romania in doi zero unu opt

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 08:31
9036 citiri

Fotoliul de prim-ministru e ocupat de o persoana care crede ca 2020 se citeste: "douazeci douazeci".

Ministrul Educatiei taie fondurile universitatilor care nu i-au aplaudat numirea si l-au criticat pentru superficialitatea cu care trateaza chestiunea plagiatului.

Intrucat datele de la Institutul National de Statistica nu sunt pe placul sefei Guvernului, aceasta decide sa-si subordoneze institutia care calculeaza inflatia si alti indicatori economici.

In proportie de 10%, personalul medical are salarii mai mici in urma asa-numitei "revolutii fiscale", dar titulara portofoliului de la Munca neaga realitatea.

Sarbatorirea Centenarului Marii Uniri nu a inceput, desi e anuntata cu surle si trambite de vreo doi ani incoace.

In fruntea Academiei e ales un universitar despre care se afla ca a colaborat cu Securitatea inainte de 1989, dar care zice ca el ar fi publicat, de fapt, niste studii de istorie.

O fosta candidata la prezidentiale, chemata in fata instantei in mai multe procese, anunta ca are statut de refugiat politic in Costa Rica.

Ministrul Justitiei incearca sa impiedice publicarea unui raport al Grupului Statelor Impotriva Coruptiei despre schimbarile referitoare la magistrati propuse in ultimul an.

Trei lideri ai Frontului Salvarii Nationale sunt pusi sub urmarire penala pentru mortii din timpul Revolutiei din decembrie 1989.

Profesorii din mai multe judete nu isi pot primi salariile, fiindca banii virati la bugetele scolilor nu includ si contributiile sociale care trebuie platite de catre angajator.

Presedintele Senatului, care e sub ancheta DNA, declara, fara a aduce vreo proba, ca sefa Parchetului anticoruptie "a calcat grav peste Constitutie".

Ministrul de Finante doreste "sa avem mai putina dependenta de spatiul [economic] european".

Un cetatean este retinut si amendat cu 2.600 de lei, fiindca proiecteaza pe fatada Palatului Regal mesajul #rezist.

Parlamentul aproba o lege prin care sunt anulate interdictiile la adresa alesilor neamului, decise de Agentia Nationala de Integritate in anul douazeci treispe.

Ah, m-am molipsit...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dancica douazeci douazeci , #politica interna