Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Politica > politica interna
A   A   A

Romania in doi zero unu opt

Romania in doi zero unu opt
Fotoliul de prim-ministru e ocupat de o persoana care crede ca 2020 se citeste: "douazeci douazeci".

Citeste toate textele scrise de Cristian Preda pentru Ziare.com

Ministrul Educatiei taie fondurile universitatilor care nu i-au aplaudat numirea si l-au criticat pentru superficialitatea cu care trateaza chestiunea plagiatului.

Intrucat datele de la Institutul National de Statistica nu sunt pe placul sefei Guvernului, aceasta decide sa-si subordoneze institutia care calculeaza inflatia si alti indicatori economici.

In proportie de 10%, personalul medical are salarii mai mici in urma asa-numitei "revolutii fiscale", dar titulara portofoliului de la Munca neaga realitatea.

Sarbatorirea Centenarului Marii Uniri nu a inceput, desi e anuntata cu surle si trambite de vreo doi ani incoace.
In fruntea Academiei e ales un universitar despre care se afla ca a colaborat cu Securitatea inainte de 1989, dar care zice ca el ar fi publicat, de fapt, niste studii de istorie.

O fosta candidata la prezidentiale, chemata in fata instantei in mai multe procese, anunta ca are statut de refugiat politic in Costa Rica.

Ministrul Justitiei incearca sa impiedice publicarea unui raport al Grupului Statelor Impotriva Coruptiei despre schimbarile referitoare la magistrati propuse in ultimul an.

Trei lideri ai Frontului Salvarii Nationale sunt pusi sub urmarire penala pentru mortii din timpul Revolutiei din decembrie 1989.

Profesorii din mai multe judete nu isi pot primi salariile, fiindca banii virati la bugetele scolilor nu includ si contributiile sociale care trebuie platite de catre angajator.
Presedintele Senatului, care e sub ancheta DNA, declara, fara a aduce vreo proba, ca sefa Parchetului anticoruptie "a calcat grav peste Constitutie".

Ministrul de Finante doreste "sa avem mai putina dependenta de spatiul [economic] european".

Un cetatean este retinut si amendat cu 2.600 de lei, fiindca proiecteaza pe fatada Palatului Regal mesajul #rezist.

Parlamentul aproba o lege prin care sunt anulate interdictiile la adresa alesilor neamului, decise de Agentia Nationala de Integritate in anul douazeci treispe.

Ah, m-am molipsit...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Despre ce vrei sa scriem?
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 16 Aprilie 2018, ora 08:31
 Autor:Cristian Preda

 Articol citit de 6423 ori

Citeste si: