Refeudalizarea Romaniei, reingenuncherea Europei

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 16:41
11037 citiri
Refeudalizarea Romaniei, reingenuncherea Europei
Foto: Arhiva Ziare.com

In timp ce hotia se-nfrupta din Romania, unde ai fost, dom' presedinte? Quo vadis, Romania? De ce ai tradat, Andrei Nastase? Nu ti-e rusine sa te dai lebada, Europa, dupa ce Rusia ti-a desfiintat demnitatea?

S-a spus, fals, ca Romania ar fi un caz fara speranta, mizeria morala si politica transmitandu-se intreaga, din generatie in generatie. Am contestat intotdeauna, cu argumente bune, acest pesimism negru. La urma urmei, romanii au incercat nu o data sa-si spele si sa-si repare greselile majore comise din anii postcomunismului iliescist si, mai ales, din 2012 incoace. L-au ales in 2014 pe Klaus Iohannis. Au debarcat sinistrul guvern Ponta prin proteste masive. Si tot cu proteste intense si o prezenta masiva la vot, la 26 mai 2019, si-au rascumparat, din 2017, pacatul imprescriptibil de a fi admis ca lehamitea politica si manipularea antenista sa-i tina departe de urne si sa aduca astfel la putere ciuma rosie.

Dar atat de neagra a fost noua zi neagra de marti, cea consumata la 25 iunie, incat sunt inclinat sa-mi revizuiesc optimismul si sa arunc prosopul. Sigur, a existat si o pata de lumina. Curtea de Apel Bucuresti a validat verdictul prin care s-a stabilit ca Firea si complicii ei au incalcat legea infiintand cu o majoritate simpla si nu cu doua treimi din voturi companiile municipale care au produs o gaura uriasa bugetului bucurestenilor. Dar cand si cum va plati Firea?

Si ce e oare un strop de apa curata intr-un ocean de abuzuri? Dar o floare in Sahara nedreptatilor pe care, tot marti, guvernul Dancila a hotarat sa le faca prin ordonante de urgenta romanilor? Spre a desavirsi pustiirea statului de drept amorsata, intre altele, de fostul ei ventriloc, Liviu Dragnea, prin infiintarea unui SS care a omorat independenta justitiei, sefa guvernului a profitat de varii complicitati si a demolat si administratia. Dar nu oricum, ci temeinic. Si urgent, fara dezbateri.

Prin ordonante menite sa-i asigure sefia PSD, despre care stia ca o majoritate clara a poporului si a partenerilor europeni le resping, ca fiind samavolnicie si ipocrizie, mai degraba decat democratie, Dancila nu s-a multumit sa-i scuipe pe romani si pe presedinte intre ochi. Romanilor de rand le-a bagat si mana adanc in buzunar. Caci a acordat nenumarate pensii speciale baronilor locali. Pe care nu s-a multumit sa-i capatuiasca, in detrimentul cetateanului transformat in ceva ce seamana a iobag. Ci i-a sustras pe dregatori si controlului din partea legii si a opozitiei. Pe plan local, opozitia s-a vazut redusa la functia simbolica de a legitima democratic cleptocratia si de a nu mai putea bloca sau contesta decizii hotesti precum cea care a dus la infiintarea companiilor Gabrielei Firea.

Concomitent, presedintelui, caruia regimul Dragnea si acolitii lui de la CCR i-au redus in ultimii ani repetat si neconstitutional atributiile, i s-au mai taiat o data aripile. Mai nou, desi ales direct de popor, in speta de acea parte a natiunii careia feudalii Romaniei i-au dat dreptul, in 2014, sa se prezinte la urne, presedintele nu va mai avea dreptul sa refuze decat o singura data o nominalizare de ministru, venita din partea premierului. Sefului statului i se acorda, in schimb, generos, un ridicol termen de 10 zile ca sa se plieze ultimatumului oricarui executiv.

Cu toate astea, presedintele nu s-a invrednicit marti sa conduca sedinta de guvern, asa cum ar fi putut si trebuit sa faca in mod normal, spre a impiedica demolarea prin loviturile de baros ale OUG-urilor a ce mai ramasese din democratia romaneasca. De ce, domnule prezident? Si pentru ce?

Si unde-i opozitia? Nu stie ca, pentru ca in Romania, din care se-nfrupta hotia, tacamul sa fie complet, CCR a validat, cu majoritate de voturi, o lege nelegiuita? Una care da liber la furat cu mana si complicitatea altuia? E vorba de modificata Lege 78/2000 zisa a fi "pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie", care a devenit brusc o norma de promovare, escamotare si impunitate a faptelor de coruptie. Caci legea schimbata de majoritatea pesedisto-aldeista cu complicitatea CCR extinde paradisul hotilor si cleptocratizeaza definitiv Romania. Or, cine ar urma sa-i preia tarii apararea daca, in fata romanilor jefuiti si scuipati de alianta PSD-ALDE, majoritatea vrea s-o plaseze taman pe ALDE-ista Renate Weber in functia de avocat al obiditului popor?

In aceste conditii n-ar fi trebuit oare ca romanii sa fie in strada cu sutele de mii, ca cehii sau chinezii? N-ar fi trebuit sa tipe si Moldova, si Europa, si intreaga lume civilizata? Dar in Romania multi se mai sterg la ochii injectati de furie dupa ce s-au inecat in perdeaua de fum a manipularilor cu tragedia Sorinei. A carei legare de glie de catre ministrul justitiei si de procurorul general Licu, in ciuda adoptiei legale a copilului de catre parinti romani din Statele Unite, n-are nimic de-a face cu invocatul interes superior al copilului. Caci acest interes e sa se poata linisti, in fine, mult mintita si crud manipulata Sorina, langa noua ei mamica si noul ei tatic. Are, in schimb, mult de-a face cu interesul cleptocratiei, a restauratului regim neoceausist, a pesedismului vivace sustinut de propaganda rusa, de a vitupera justitia si de a pune in discutie legea si ordinea care-i deranjeaza atat de rau pe oligarhi.

Si cum sa tipe Moldova? N-are timp. S-a vazut implicata si tradata la Consiliul Europei de Andrei Nastase, care, cot la cot cu multi germani si francezi, a votat pentru jenanta reinsertie a Rusiei intr-un organism de aparare a democratiei si drepturilor omului, care practic s-a autodesfiintat. Caci intr-o asemenea organizatie, taristul agresor violand flagrant in Ucraina si dreptul international, si drepturile omului, n-avea ce cauta nesanctionat. Ucraina, care se indreapta spre vest si democratie veritabila, a parasit, fireste, Consiliul Europei. Care, ca Moldova, e de asemenea pe drum, dar in genunchi si-n sens contrar. La Moscova, pe basarabeni ii asteapta reunificarea cu refeudalizata Romanie si cu acea parte a Europei putinofile integrate in imperiul bolsevico-nazist, visat de dughinisti.

Petre M. Iancu

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#refeudalizarea Romania, #cod administrativ OUG, #Andrei Nastase Rusia Consiliul Europei , #stiri politice