Refeudalizarea Romaniei, reingenuncherea Europei

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 16:41
11037 citiri
Refeudalizarea Romaniei, reingenuncherea Europei
Foto: Arhiva Ziare.com

In timp ce hotia se-nfrupta din Romania, unde ai fost, dom' presedinte? Quo vadis, Romania? De ce ai tradat, Andrei Nastase? Nu ti-e rusine sa te dai lebada, Europa, dupa ce Rusia ti-a desfiintat demnitatea?

S-a spus, fals, ca Romania ar fi un caz fara speranta, mizeria morala si politica transmitandu-se intreaga, din generatie in generatie. Am contestat intotdeauna, cu argumente bune, acest pesimism negru. La urma urmei, romanii au incercat nu o data sa-si spele si sa-si repare greselile majore comise din anii postcomunismului iliescist si, mai ales, din 2012 incoace. L-au ales in 2014 pe Klaus Iohannis. Au debarcat sinistrul guvern Ponta prin proteste masive. Si tot cu proteste intense si o prezenta masiva la vot, la 26 mai 2019, si-au rascumparat, din 2017, pacatul imprescriptibil de a fi admis ca lehamitea politica si manipularea antenista sa-i tina departe de urne si sa aduca astfel la putere ciuma rosie.

Dar atat de neagra a fost noua zi neagra de marti, cea consumata la 25 iunie, incat sunt inclinat sa-mi revizuiesc optimismul si sa arunc prosopul. Sigur, a existat si o pata de lumina. Curtea de Apel Bucuresti a validat verdictul prin care s-a stabilit ca Firea si complicii ei au incalcat legea infiintand cu o majoritate simpla si nu cu doua treimi din voturi companiile municipale care au produs o gaura uriasa bugetului bucurestenilor. Dar cand si cum va plati Firea?

Si ce e oare un strop de apa curata intr-un ocean de abuzuri? Dar o floare in Sahara nedreptatilor pe care, tot marti, guvernul Dancila a hotarat sa le faca prin ordonante de urgenta romanilor? Spre a desavirsi pustiirea statului de drept amorsata, intre altele, de fostul ei ventriloc, Liviu Dragnea, prin infiintarea unui SS care a omorat independenta justitiei, sefa guvernului a profitat de varii complicitati si a demolat si administratia. Dar nu oricum, ci temeinic. Si urgent, fara dezbateri.

Prin ordonante menite sa-i asigure sefia PSD, despre care stia ca o majoritate clara a poporului si a partenerilor europeni le resping, ca fiind samavolnicie si ipocrizie, mai degraba decat democratie, Dancila nu s-a multumit sa-i scuipe pe romani si pe presedinte intre ochi. Romanilor de rand le-a bagat si mana adanc in buzunar. Caci a acordat nenumarate pensii speciale baronilor locali. Pe care nu s-a multumit sa-i capatuiasca, in detrimentul cetateanului transformat in ceva ce seamana a iobag. Ci i-a sustras pe dregatori si controlului din partea legii si a opozitiei. Pe plan local, opozitia s-a vazut redusa la functia simbolica de a legitima democratic cleptocratia si de a nu mai putea bloca sau contesta decizii hotesti precum cea care a dus la infiintarea companiilor Gabrielei Firea.

Concomitent, presedintelui, caruia regimul Dragnea si acolitii lui de la CCR i-au redus in ultimii ani repetat si neconstitutional atributiile, i s-au mai taiat o data aripile. Mai nou, desi ales direct de popor, in speta de acea parte a natiunii careia feudalii Romaniei i-au dat dreptul, in 2014, sa se prezinte la urne, presedintele nu va mai avea dreptul sa refuze decat o singura data o nominalizare de ministru, venita din partea premierului. Sefului statului i se acorda, in schimb, generos, un ridicol termen de 10 zile ca sa se plieze ultimatumului oricarui executiv.

Cu toate astea, presedintele nu s-a invrednicit marti sa conduca sedinta de guvern, asa cum ar fi putut si trebuit sa faca in mod normal, spre a impiedica demolarea prin loviturile de baros ale OUG-urilor a ce mai ramasese din democratia romaneasca. De ce, domnule prezident? Si pentru ce?

Si unde-i opozitia? Nu stie ca, pentru ca in Romania, din care se-nfrupta hotia, tacamul sa fie complet, CCR a validat, cu majoritate de voturi, o lege nelegiuita? Una care da liber la furat cu mana si complicitatea altuia? E vorba de modificata Lege 78/2000 zisa a fi "pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie", care a devenit brusc o norma de promovare, escamotare si impunitate a faptelor de coruptie. Caci legea schimbata de majoritatea pesedisto-aldeista cu complicitatea CCR extinde paradisul hotilor si cleptocratizeaza definitiv Romania. Or, cine ar urma sa-i preia tarii apararea daca, in fata romanilor jefuiti si scuipati de alianta PSD-ALDE, majoritatea vrea s-o plaseze taman pe ALDE-ista Renate Weber in functia de avocat al obiditului popor?

In aceste conditii n-ar fi trebuit oare ca romanii sa fie in strada cu sutele de mii, ca cehii sau chinezii? N-ar fi trebuit sa tipe si Moldova, si Europa, si intreaga lume civilizata? Dar in Romania multi se mai sterg la ochii injectati de furie dupa ce s-au inecat in perdeaua de fum a manipularilor cu tragedia Sorinei. A carei legare de glie de catre ministrul justitiei si de procurorul general Licu, in ciuda adoptiei legale a copilului de catre parinti romani din Statele Unite, n-are nimic de-a face cu invocatul interes superior al copilului. Caci acest interes e sa se poata linisti, in fine, mult mintita si crud manipulata Sorina, langa noua ei mamica si noul ei tatic. Are, in schimb, mult de-a face cu interesul cleptocratiei, a restauratului regim neoceausist, a pesedismului vivace sustinut de propaganda rusa, de a vitupera justitia si de a pune in discutie legea si ordinea care-i deranjeaza atat de rau pe oligarhi.

Si cum sa tipe Moldova? N-are timp. S-a vazut implicata si tradata la Consiliul Europei de Andrei Nastase, care, cot la cot cu multi germani si francezi, a votat pentru jenanta reinsertie a Rusiei intr-un organism de aparare a democratiei si drepturilor omului, care practic s-a autodesfiintat. Caci intr-o asemenea organizatie, taristul agresor violand flagrant in Ucraina si dreptul international, si drepturile omului, n-avea ce cauta nesanctionat. Ucraina, care se indreapta spre vest si democratie veritabila, a parasit, fireste, Consiliul Europei. Care, ca Moldova, e de asemenea pe drum, dar in genunchi si-n sens contrar. La Moscova, pe basarabeni ii asteapta reunificarea cu refeudalizata Romanie si cu acea parte a Europei putinofile integrate in imperiul bolsevico-nazist, visat de dughinisti.

Petre M. Iancu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#refeudalizarea Romania, #cod administrativ OUG, #Andrei Nastase Rusia Consiliul Europei , #stiri politice