Record: Viorica Dancila n-a ratat doua gafe in ziua votarii motiunii de cenzura

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 10:54
10143 citiri
Record: Viorica Dancila n-a ratat doua gafe in ziua votarii motiunii de cenzura

Sosind joi dimineata la Parlament, doamna Viorica Dancila a demarat ziua printr-o declaratie specifica domniei sale: "Sunt pozitiva si optimista".

Am convingerea ca vorbeste in cunostinta de cauza cand spune ca este optimista sau poate l-a citit pe Voltaire (in cazul in care a auzit de el), care spunea ca "decat sa nu fii optimist, mai bine sa nu fii deloc". Corect, desi in treacat fie spus el insusi n-a lasat impresia a fi un prea fervent optimist.

Dar faptul ca doamna Viorica Dancila este pozitiva, ba chiar se mai si lauda cu asta, m-a lasat perplex. Caci iata ce scrie intr-un manual de matematica, respectiv chiar stiinta care a nascocit termenul: "Pozitiv inseamna mai mare decat zero sau egal cu zero; este ceva care se noteaza in scris cu semnul plus (+)"

Deduc ca, trezindu-se bine dispusa in ziua motiunii de cenzura, Vio s-a simtit deodata mai mare decat zero, sau cel mult egala - varianta pe care bineinteles o exclude. Cu siguranta si-a zis ca este un semn de bun augur sa fii mai mare decat zero, in ziua cand soarta intregului Guvern se hotaraste prin motiunea de cenzura si, ca urmare, merita notata cu semnul plus (+).

In continuare, doamna Viorica mai declara si "sunt convinsa ca, daca un parlamentar de la PSD va vota astazi, va fi foarte atacat in primul rand de oameni".

Care oameni? Oamenii care afla din presa ca parlamentarii nu voteaza pentru ca sunt tinuti in lesa de partid, fiind amenintati ca vor fi exclusi daca pun bila in urna si stiu ca, pierzandu-si calitatea de membru, isi pierd functiile si privilegiile?

Vor fi atacati de "oamenii" care afla, tot din presa, ca dreptul de a nu vota ar fi fost cumparat cu sute de mii de euro, cu functii in aparatul de stat si de partid, cu contracte cu statul (paguboase pentru stat, bineinteles, dar castigatoare pentru cine n-a votat) si inca multe altele?

Oamenii care stiu deja ca dreptul de a fi primul pe lista europaramentarelor a fost cumparat cu 800.000 de lei, ca la Bruxelles fapta a fost sanctionata, iar la Bucuresti persoana cotizanta este rasplatita cu incercarea de a fi promovata in postul de comisar european?

Este drept ca DEX are pentru termenul "pozitiv" si un alt sens, atunci cand este vorba despre oameni: "Realist, cu spirit practic". Dar asta ar insemna o a doua gafa, caci nu poti aseza termenul "optimist", strict idealist, alaturi de unul strict pragmatic, precum cel de "pozitiv".

Nu stiu daca doamna Viorica Dancila intelege asemenea subtilitati, dar poate nici nu trebuie: dansa n-are decat trei probleme: sa scape de motiune, sa intre in turul doi si sa castige presedintia. Cu prima este optimista, cu a doua nu prea pozitiva, iar cu a treia sigur zero, ca sa nu zic negativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Viorica Dancila prezidentiabil, #Viorica Dancila gafe , #motiune cenzura