PSD sustine OUG privind completurile de la ICCJ cu un citat din Juncker, insa incomplet

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 19:48
4054 citiri
PSD sustine OUG privind completurile de la ICCJ cu un citat din Juncker, insa incomplet
Foto: Facebook/Partidul Social Democrat

PSD sustine ca ordonanta de urgenta privind completurile de cinci de la ICCJ nu va stabili vinovatii sau nevinovatii, ci va restabili un drept fundamental.

"OUG privind completurile ilegale de la Inalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovatii sau nevinovatii! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune ca fiecare cetatean european "are dreptul la un proces echitabil in fata unei instante constituita in prealabil prin lege".

Va fi un raspuns corect, in acord cu mesajul presedintelui Comisiei Europene care spunea la Bucuresti ca, "atunci cand este vorba de drepturile omului, niciun compromis nu este posibil" din partea UE", se arata intr-o postare pe Facebook a PSD.

"Da, Uniunea Europeana este facuta din compromis, dar atunci cand este vorba de drepturile omului, atunci cand este vorba de respectarea statului de drept, atunci cand este vorba de lupta contra coruptiei, niciun compromis nu este posibil", este citatul complet din discursul lui Jean Claude Juncker, rostit pe 10 ianuarie, la Bucuresti.

"Abia ignorarea abuzurilor comise prin completurile ilegale de la Inalta Curte ar fi un compromis inacceptabil pentru Uniune! Raspunderea este a celor care au stabilit acele completuri ilegale. Ei, nu oamenii politici, au compromis un numar mare de procese si au irosit banii din taxele romanilor.

NU exista alternativa la democratie si la drepturile omului!", adauga social-democratii.

Mesajul PSD vine in contextul in care magistratii romani au facut miercuri un apel la ministrii de Justitie ai UE care se afla la Bucuresti pentru reuniunea informala a JAI, facand referire inclusiv la OUG anuntata pentru completurile de 5

Viorica Dancila a discutat cu Tudorel Toader despre OUG privind completurile de 5 judecatori. Premierul a precizat, weekendul trecut, ca spera ca, in cel mai scurt timp, Guvernul sa adopte ordonanta. In aceste zile, Viorica Dancila este din nou la Bruxelles, unde sustine iarasi ca acuzele referitoare la Guvernul Romaniei nu sunt demonstrate de realitate.

B.B.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#PSD ordonanta completuri citat Juncker , #guvern ordonante
Comentarii