Motiunile la adresa ministrilor Tudorel Toader si Eugen Teodorovici au fost respinse

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 13:14
9087 citiri
Motiunile la adresa ministrilor Tudorel Toader si Eugen Teodorovici au fost respinse
Foto: Arhiva (Ministerul Justitiei)

Motiunile impotriva ministrilor Toader si Teodorovici au fost respinse, miercuri, de deputati.

Motiunea la adresa ministrului Finantelor, intitulata "Lacomia pesedista submineaza economia nationala", a primit 108 voturi "pentru" si 154 "contra", iar cea impotriva ministrului Justitiei, "Tudorel Toader si PSD-ALDE, luati mainile murdare de pe Justitie!", a primit 126 voturi "pentru" si 148 "contra".

Deputatii PNL, USR si PMP i-au criticat pe cei care au votat impotriva motiunii la adresa lui Teodorovici, precizand ca romanii vor avea de suferit din cauza masurilor economice luate de ministrul Teodorovici, mai ales prin OUG 114.

Totodata, intitiatorii motiunii pe Justitie i-au acuzat pe deputatii care votat impotriva ca perpetueaza starea de revolta a magistratilor, in conditiile in care justitia este sub asalt, independenta judecatorilor este afectata, iar calitatea actului de justitie este slabita.

Liderul grupului deputatilor PSD Alfred Simonis a declarat, luni, ca social-democratii vor vota impotriva celor doua motiuni.

Conform regulamentului, o motiune simpla se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti. Chiar daca cele doua motiuni treceau, ele reprezentau doar un avertisment si nu duceau automat la demiterea ministrilor impotriva carora au fost depuse, existand precedente in acest sens.

Motiunea "Lacomia pesedista submineaza economia nationala"

Motiunea simpla impotriva ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, intitulata "Lacomia pesedista submineaza economia nationala" a fost initiata de grupurile PNL, USR si PMP.

Partidele din Opozitie ii reproseaza lui Eugen Teodorovoci OUG 114 ce are efecte dezastruoase asupra romanilor si a bancilor si il acuza ca vrea sa transforme ANRE si ANCOM intr-o pusculita de miliarde de euro a PSD.

Totodata, semnatarii motiunii ii reproseaza lui Teodorovici ca risca sa impinga Romania in pragul unei noi recesiuni.

Deputatii USR au transmis inca de la finele saptamanii trecute ca au ajuns sa depuna motiunea din cauza ca Ordonanta 114 - despre care Teodorovici a spus ca are rolul de a-i ajuta pe romani sa traiasca mai bine - ar fi fost adoptata, de fapt, doar in vederea asigurarii unor surse de finantare pentru PSD.

Aceiasi deputati sustin si ca - desi ministrul Finantelor a promis ca nu se vor impune noi taxe - ulterior s-au pus biruri mari, prin Ordonanta 114, atata in sistemul bancar, cat si in cel energetic.

Pe langa asta, leul s-a devalorizat, inflatia a crescut si, in consecinta, preturile continua sa creasca, in Romania, saracind populatia.

La dezbaterile ce au avut loc luni, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, s-a aratat indignat de demersurile Opozitiei, acuzandu-i pe deputatii USR, PNL si PMP ca depun motiuni in loc sa munceasca. Dupa ce si-a spus parerea si a ascultat cateva expuneri ale celor care il contesta, Teodorovici a parasit sala inainte ca dezbaterile sa se incheie.

Motiunea "Tudorel Toader si PSD-ALDE, luati mainile murdare de pe Justitie!"

Motiunea simpla intitulata "Tudorel Toader si PSD-ALDE, luati mainile murdare de pe Justitie!", initiata de PNL si USR, trebuia supusa votului acum doua saptamani, dar sedinta a fost suspendata pentru ca deputatii PSD au chiulit in masa.

Social-democratii s-au strans la o sedinta de grup in care urmau sa decida daca voteaza sau nu impotriva lui Tudorel Toader, insa n-au mai iesit din sedinta pentru a veni la votul in plen, asa ca vicepresedintele Florin Iordache a suspendat lucrarile si a convocat Biroul Permanent pentru a se stabili ce urmeaza.

Camera Deputatilor nu a avut sedinta de vot final saptamana trecuta, astfel ca votul asupra motiunii simple pe Justitie a fost amanat pentru azi.

La dezbaterile motiunii, deputatul PSD Florin Iordache l-a criticat pe ministrul Justitiei, cerandu-i sa spuna cand da ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale si pentru revizuirea sentintelor date de completurile de 5 judecatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PSD voteaza impotriva motiune Toader, #PSD voteaza impotriva motiune Teodorovici , #motiune