Plesoianu era gata sa-l ia la bataie pe un deputat USR, in Parlament. Marul discordiei: Antenele lui Voiculescu

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 14:48
9702 citiri
Plesoianu era gata sa-l ia la bataie pe un deputat USR, in Parlament. Marul discordiei: Antenele lui Voiculescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi deputati, unul de la USR si unul de la PSD, au fost aproape de a se lua la bataie, miercuri, in Parlament. Este vorba despre Liviu Plesoianu (PSD) si Ionut Mosteanu (USR).

Cei doi s-au certat din cauza activitatii CNA, acuzata ca nu actioneaza corespunzator pentru sanctionarea derapajelor televiziunilor, potrivit ProTV.

Social-democratul a afirmat, de la microfonul Camerei Deputatilor, ca presa independenta este supusa unui atac, intrucat bugetele serviciilor secrete au fost reduse.

"Vedeti, oricum s-a votat bugetul si presa independenta este supusa unui atac, deoarece de la Serviciu Roman de Informatii si de la alte servicii au fost reduse bugetele. Este un atac impotriva presei independente, si atunci sa mai vii si cu amenzi din partea CNA deja e prea mult!", a sustinut Plesoianu.

In timp ce se indrepta spre banca sa, deputatul USR i-a spus ceva ce nu s-a auzit la microfon, insa l-a enervat teribil pe pesedist. Vizibil nervos, Plesoianu s-a indreptat catre Mosteanu, care la randul sau s-a ridicat in picioare.

Cei doi deputati au avut un schimb de replici care, de asemenea, nu s-a auzit la microfon, insa stateau foarte aproape unul in fata celuilalt la cativa centimetri, pusi pe harta si cu pieptul scos ostentativ in fata. In tot acest timp, trei social-democrati au venit sa il sprijine pe Plesoianu.

Cand disputa parea ca s-a terminat, iar Liviu Plesoianu voia sa se intoarca la banca sa, s-a razgandit si s-a intors spre parlamentarii din Opozitie, schimbul de replici fiind reluat.

Alaturi de Mosteanu au venit deputatele USR Cosette Chichirau si Cristina Pruna, care au intervenit sa il calmeze pe social-democrat.

Ulterior conflictului, deputatul de la USR a scris pe contul sau de Facebook ca totul a pornit de la faptul ca i-a spus lui Plesoianu ca nu numai RealitateaTV are datorii la stat, "ci si Voiculescu, actionarul Antenelor".

"Papitoiul Plesoianu de la PSD nu stie cum sa mai iasa in evidenta sa mai faca si el o stire. Dupa ce l-a premiat Sputnik pentru serviciile aduse rusilor, dupa ce si-a anuntat candidatura pe prezidentiale azi a sarit la scandal in plen cand i-am zis ca nu numai Realitatea are datorii la stat, ci si Voiculescu, actionarul Antenelor.

Eu il inteteg ca e o perioada grea si stresanta sa fii parlamentar PSD in Romania si sa te injure toata lumea. Daca e stresat, ii recomand o vacanta. Sau mult magneziu + B6", se arata in postarea de pe reteaua sociala.

Reamintim ca, anul trecut, Eugen Nicolicea (PSD) a propus, si plenul a votat, modificarea regulamentului Camerei Deputatilor in sensul ca cei care perturba activitatile sa poata fi suspendati de la lucrari chiar si o luna intreaga. In plus, presedintele de sedinta primea puteri sporite, putand sa dispuna chiar eliminarea din sala a unor deputati, dar si sa cheme serviciul de securitate daca "recalcitrantii" nu raspund la ordine.

Eugen Nicolicea a condus sedinta de miercuri, in calitate de vicepresedinte, dar nu a intervenit pentru a-l opri pe colegul sau de partid, Plesoianu fiind cel care s-a dus peste deputatii din grupul USR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#scandal deputati Parlament, #Plesoianu Mosteanu scandal Parlament , #parlament