Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Politica > parlament
A   A   A

Parlamentul se reuneste in sedinta solemna pe 27 martie, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

Parlamentul se reuneste in sedinta solemna pe 27 martie, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania
Foto: Arhiva Facebook/ Parlamentul Romaniei
Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis marti ca in 27 martie Parlamentul sa se reuneasca in sedinta solemna pentru a marca implinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.

Sedinta solemna va avea loc pe data de 27 martie, la ora 10:00.

"Am aprobat memorandumul referitor la desfasurarea sedintei solemne a celor doua Camere din ziua de 27 martie, care va marca 100 de ani de la alipirea Basarabiei de Romania", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu la finalul sedintei BPN.

In cadrul sedintei solemne va fi dezbatuta si adoptata o "Declaratie solemna pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Tara Mama, Romania, la 27 martie 1918", prin care "se va reflecta unitatea poporului si a limbii romane, rolul avut de inaintasii politici si drumul care trebuie urmat de oamenii politici de astazi, precum si dorinta comuna de a continua procesul de modernizare si integrare institutionala in UE".
De asemenea, vor adresa alocutiuni presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, reprezentantii grupurilor parlamentare, precum si invitatii de onoare, se arata in memorandumul de organizare a sedintei.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Martie 2018, ora 18:12

 Articol citit de 672 ori

Citeste si: