Juncker spune ca a fost primit ca un print in Romania de dragul lui prieten, Klaus Iohannis

Marti, 18 Septembrie 2018, ora 11:07
13098 citiri
Juncker spune ca a fost primit ca un print in Romania de dragul lui prieten, Klaus Iohannis
Foto: Arhiva Facebook/ Jean-Claude Juncker

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a declarat luni seara, la Palatul Cotroceni, unde a participat la summit-ul celor Trei Mari, ca a fost primit in tara noastra ca un print si i-a multumit presedintelui Iohannis pentru acest lucru.

Potrivit Pro TV, Juncker a multumit in limba romana si a vorbit despre istoria tarii noastre, dar si despre aderarea la Uniunea Europeana.

"Vreau sa spun ca sunt fericit ca dragul meu prieten Klaus Iohannis m-a invitat in aceasta frumoasa cladire si sunt recunoscator ca am fost primiti ca printii in aceasta frumoasa tara. Multumesc!

Pentru cei care nu sunt fluenti in romana, inseamna multumesc. Romania nu este o tara tara indiferenta celor care se afla aici, pentru ca, atunci cand eram tineri, ne-am indragostit de cultura romaneasca, de literatura romana. Am admirat curajul poporului roman in istorie", a declarat presedintele CE.

De asemenea, Juncker a vorbit despre democratia romaneasca si centenarul Marii Uniri.

"Sunt mandru ca in 2005, in timpul presedintiei Luxemburgului la Consiliul European, eu fiind atunci presedinte, am semnat tratatul care viza Romania si Bulgaria. A fost o zi grozava in viata mea, pentru ca am 'inotat' impreuna cu Romania si Bulgaria - cele doua avand mereu aceeasi directie.

Ziua in care am semnat intelegerea a fost, de fapt, 'ZIUA' pe care toata Europa a realizat-o, aceea in care in sfarsit s-a trecut de la dictatura la democratie. S-a intamplat datorita oamenilor. A fost ziua reconcilierii dintre istoria si geografia europeana.

Nu a fost prima zi in care Romania a dovedit ca libertatea si democratia fac parte din aceasta tara. Acest sentiment, aceste convingeri pot fi vazute in trecutul acestei tari. In cateva saptamani, Romania va celebra Centenarul. Nu va fi o sarbatoare doar pentru oamenii acestei tari, ci pentru intreaga Europa", a mai spus Juncker.

Presedintele CE trebuia sa se intalneasca si cu premierul Viorica Dancila, insa intrevederea nu a mai avut loc.

Iata aici ce s-a intamplat: Viorica Dancila a ratat intalnirea cu Jean Claude Juncker. Care e explicatia Guvernului

Summit-ul celor Trei Mari a debutat luni

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noua sefi de stat, doi presedinti de Parlamente nationale, un prim-ministru si un ministru al Afacerilor Externe participa, in perioada 17-18 septembrie, la Bucuresti, la cel de-al treilea Summit al Initiativei celor Trei Mari, gazduit de presedintele Klaus Iohannis.

Summit-ul are ca prim obiectiv dezvoltarea economica a statelor din regiunea Europei Centrale si de Sud-Est, prin cresterea interconectivitatii, in special pe axa Nord-Sud, dar nu numai, in trei domenii principale - transport, energie, digital - si stimularea competitivitatii economiilor statelor participante.

Al doilea obiectiv vizeaza cresterea convergentei reale intre statele membre ale UE, contribuind astfel la intarirea unitatii si coeziunii in cadrul Uniunii, pentru a permite continuarea politicii de integrare europeana, ca baza pentru relansarea proiectului european.

In al treilea rand, Initiativa are rolul de a contribui la consolidarea relatiei transatlantice, prin incurajarea prezentei economice a SUA in regiune ca un catalizator pentru o cooperare consolidata si ca parte a parteneriatului transatlantic.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Jean Claude Juncker Romania, #Initiativa celor Trei Mari , #presedinte
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
Era matrafoxat,Nu ? Pai altfel cum,ca doar asta e starea lui !
Poza Ivan
Ivan
rank 1
Da l-a sarutat pe bot,pe unul mai inalt de la bagaje,l-a confundat,