#Fara penali in Teleorman: S-a semnat chiar si in fata casei lui Dragnea

Luni, 20 August 2018, ora 13:25
13094 citiri
#Fara penali in Teleorman: S-a semnat chiar si in fata casei lui Dragnea
Foto: Facebook / Fara penali (Steluta Popescu)

Campania #Fara penali in functii publice a ajuns, duminica, si in Teleorman, fieful trio-ului Liviu Dragnea - Viorica Dancila - Carmen Dan.

Zeci de membri de la USR sau Initiativa Romania, dar si multi voluntari s-au trezit cu noaptea in cap si au luat cu asalt judetul miraculos care a dat tarii presedintele Camerei Deputatilor, premierul, ministrul de Interne si noul sef interimar al Jandarmeriei.

N-a fost deloc usor sa ii convinga pe teleormaneni ca e nevoie de o asanare a scenei politice. Dupa dezbateri si discutii uneori in contradictoriu, pana la urma au semnat tineri si batrani, oameni mai prost sau mai bine imbracati, de la orase sau sate. Numai din Alexandria s-au adunat cateva sute de semnaturi.

Imagini si relatari de la fata locului au fost postate pe tot parcursul zilei pe Facebook:

Echipele de campanie au vanat semnaturi chiar si in fata biroului senatorial al ministrului de Interne Carmen Dan.

S-a semnat chiar si in fata casei lui Liviu Dragnea.

Bineinteles ca au existat si contestatari ai initiativei cetatenesti, prilej pentru diverse dialoguri pe Internet:

George Agafitei: "Eu am rude ca asta. Nu am ce discuta cu ei. Din 90, de cand s-au bucurat ca au venit minerii. Vreo 18 ani nu m-am intersectat cu ei. Apoi, cand am incercat din nou, am vazut o prapastie incredibila"

Lucian Mateescu: "Da, sunt 2 probleme majore pe care le-am identificat in discutiile cu oameni din zona de influenta PSD.

1. teama pentru ziua de maine. ca li se taie, ca li se ia. nu merge sa vorbesti despre sustenabil, despre viitor. ei vor maine 100 de lei. nu conteaza ca o pierd prin inflatie, ei nu au treaba cu inflatia.

2. transferul de incredere. ii voteaza pe aia care, desi fura, stiu ei ca "mai si fac". iar ceilalti sunt 'la fel'.

Probleme pe care nu le rezolvi rapid, si in niciun caz pe facebook, ci in strada langa ei. Vorbind cu ei.".

Si Diana Maria Voicu, de la Initiativa Romania, a povestit pe Facebook cum a fost duminica, in Teleorman. Astfel, daca unii au cerut bere in schimbul semnaturilor, un barbat din Videle a zis ca nu tot orasul trebuie judecat dupa chipul Vioricai Dancila, iar un altul a spus: "Dupa 10 august, mi-e greu sa aud orice legat de doamna!".

Au mai semnat, printre altii, un tanar intreprinzator care vindea "pizza buna, curata, fara PSD, cu toate taxele la zi", dar si o doamna care statea pe banca si purta un tricou pe care scria "Liviu Dragnea presedinte".

Bilantul zilei a fost facut de Serban Marinescu (USR) si cativa dintre colegii sai de echipa, iar mesajul final a fost: "Noi suntem oameni cinstiti, nu hoti, ne-au spus teleormanenii care au semnat de pe terase, din masini si pe masini, in targuri printre pepeni si iepuri, in fata portii sau a blocurilor, in drum spre cumparaturi. Au semnat pentru schimbare si ca sa fie respectati! Mergem spre 1 milion de semnaturi!"

Cei de la Documentaria au insotit echipele in Teleorman si au publicat imagini impresionante:

Totusi, Teleormanul se afla pe unul din ultimele locuri in topul judetelor, cu aproape 3.000 de semnaturi.

Conform site-ului Farapenaliinfunctiipublice.ro, pana acum s-au adunat putin peste 930.000 de semnaturi, obiectivul propus fiind depasirea pragului simbolic de 1 milion.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Fara penali semnaturi Teleorman , #fara penali