#Fara penali continua cu motoarele turate la maximum: Duminica se strang semnaturi in Teleorman. Cheia campaniei - Voluntariatul

Duminica, 19 August 2018, ora 07:09
17029 citiri
#Fara penali continua cu motoarele turate la maximum: Duminica se strang semnaturi in Teleorman. Cheia campaniei - Voluntariatul
Foto: Facebook / Fara penali in functii publice

Campania #Fara penali in functii publice se apropie cu pasi repezi de final, dar continua cu motoarele turate la maximum, obiectivul principal devenind depasirea pragului simbolic de 1 milion de semnaturi. Tot simbolic, duminica se merge in Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea.

Din tot ce am citit, aflat sau chiar vazut cu ochii nostri, putem trage concluzia ca implicarea civica, mai exact voluntariatul, a fost cheia acestei campanii. Internetul este inundat de vesti, bune sau mai putin bune, despre modul in care s-a derulat aceasta inedita campanie menita sa legalizeze un principiu "de bun simt" in alte democratii europene, cum spunea presedintele USR, Dan Barna.

La 139 de zile de cand a inceput strangerea de semnaturi, situatia pe judete arata vineri in felul urmator:

Vineri seara, sediul USR din Bulevardul Aviatorilor era plin de voluntari si intesat de dosare, liste si plicuri venite din tara sau din strainatate. Datele erau centralizate de oameni care isi dedica o parte din timpul lor liber pentru a fi siguri ca acest demers va fi dus pana la capat si va fi incununat de succes.

Foto: Ziare.com

Unul dintre coordonatori ne-a aratat plicuri cu semnaturi abia sosite de la romanii care muncesc dincolo de granite, plicuri in care se gaseau si mesaje induiosatoare sau chiar poezii.

Foto: Ziare.com

Ni s-a explicat ca, desi pragurile impuse de lege au fost depasite, trebuie stranse semnaturi in continuare, pentru ca exista riscul ca unele liste sa fie anulate de primari, prin abuz sau pe buna dreptate.

"Aceasta campanie ne-a aratat si lacunele legislative", ne-a mai explicat tanarul coordonator, referindu-se la legislatia care prevede ca romanii care locuiesc in strainatate nu pot semna decat daca inca mai au carte de identitate romaneasca.

Pe de alta parte, nu de putine ori se comit si abuzuri din partea primarilor, care vor fi corectate in instanta, dar s-ar putea sa fie prea tarziu, tinand cont de termenele exacte in care intregul demers trebuie finalizat.

"Orice semnatura este importanta. Ea arata ca oamenii constientizeaza ceea ce se intampla", ni s-a mai explicat.

Intrebati cum cred ei ca s-au strans (atat de usor si in mare liniste) semnaturile pentru cealalta initiativa cetateneasca, cea pentru familia traditionala, sustinuta de PSD, tinerii cu care am discutat au zambit si mi-au dat de inteles ca sunt neincrezatori in felul in care a decurs acel demers.

Cum spuneam, cheia campaniei #Fara penali in functii publice a fost voluntariatul, mii de informatii si fotografii stand marturie. Voluntariat au facut si unii actori, farmacisti sau bloggeri, care au acceptat sa se implice din convingerea ca fac un lucru bun.

Aceasta campanie este cu totul speciala si datorita transparentei de care s-a dat dovada inca de la inceput. Informatiile si statisticile sunt actualizate in timp real, totul este la vedere, inclusiv listele cu voluntari din tara si din strainatate, cu datele de contact corespunzatoare.

Mobilizare generala pentru judetul lui Dragnea

Campania continua, iar duminica se merge in Teleorman, judetul care i-a dat tarii pe Liviu Dragnea, Viorica Dancila, Carmen Dan si pe noul sef interimar al Jandarmeriei Romane.

"Salut, programul pentru maine este asa:

9.00 am - plecare din Piata Victoriei. Se vor face 4 echipe care vor pleca spre 4 orase (in afara de Alexandria): Videle, Turnu Magurele, Rosiori si Zimnicea;

10.30 - 11.30 - targurile din jurul oraselor

12.00 - 14.30 - strangere de semnaturi in cele 4 orase, zona centrala (Videle, Turnu Magurele, Rosiori si Zimnicea)

15.00 - 18.00 - strangere de semnaturi in Alexandria

20.00 - intoarcere in Bucuresti"

se arata pe pagina de Facebook special dedicata.

Mobilizarea generala a inceput insa de cateva zile.

Iata cateva dintre mesaje:

Cristina Sandu: Sunt din Alexandria. Am strans deja cca 70 de semnaturi pe care le am predat la Buc. Continui sa strang. Cum mai pot ajuta?

George Iordachita: Buna. Tu vei fi in Rosiori duminica? Sau incerc eu sa caut un localnic care sa sprijine/coordoneze voluntarii? Am rude in Rosiori.

Oana Nedelea: Cel putin o pereche de bunici abia va asteapta in comuna Trivalea Mosteni. Va asigur ca sunt mult mai multi decat ati crede. Succes!

Iulian-Valentin Mohora: In Alexandria va asteapta si parintii mei. Eu am semnat la Bucuresti cand am fost la protest. Succes si felicitari pentru initiativa si implicare!

Felix Romosan: Eu plec cu masina din zona Pantelimon. 4 locuri disponibile. Daca e cineva interesat sa mearga, sa ma anunte. Multumesc.

George Iordachita: Nu trebuie sa ratam targul de la Smardioasa. Recomand minim 10 voluntari acolo. Vin oameni dintr-un sfert de judet. Doar ca e tarziu daca plecam la 9 din Bucuresti. Multi vin devreme, targuiesc si pleaca. In Zimnicea putem merge la plaja dupa amiaza, cand nu mai e nimeni la piata.

Razvan Turtureanu: Eu voi veni cu motocicleta pentru a juca rolul unei unitati foarte mobile. Ne vdm la Victoriei la 9 (fara ceva)? Ce pot face mai mult?

Marius Matei: Salutari! O sa vin cu o masina, am 4 locuri disponibile. Hop in!

Anda Stoicescu: Multumesc. Dar pe mine ma luati din jud. Giurgiu din Ghimpati. E o localitate pe DN70 in drum spre jud. Teleorman. Nu are rost sa vin pana in Bucuresti.

Mogos Cristi Catalin: Ar fi bine sa mergeti si prin comune!

Gina Simion: Veniti si la sat!

Amalia Nicoleta: Strang si eu in Islaz si maine cand ajungeti in Turnu ne vedem acolo.

Paul Raetchi: Vin cu masina si cu panoul cu led-uri. Mai am 2-3 locuri libere (dupa gabarit) . Si astept idei de mesaje pentru panou, in afara de clasicul, iertati-mi franceza, "muie psd".

Semnaturi pentru #Fara penali in functii publice s-au strans zi si noapte, la mare sau la munte, in sate si orase, in fata universitatilor sau in fata sediilor PSD, in parc sau la proteste, si asta in ciuda multiplelor abuzuri comise asupra echipelor #Fara penali de politistii locali la indemnul edililor care intuiesc ca si-ar putea incheia astfel cariera politica.

Urmeaza sa tragem linie si sa vedem, in curand, rezultatele acestei campanii, o premiera pentru Romania.

Sambata dupa amiaza situatia arata asa:

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#fara penali Teleorman, #Fara penali semnaturi , #fara penali