Dosarul Revolutiei: Pana acum au fost audiate aproximativ 4.500 de persoane vatamate

Marti, 18 Septembrie 2018, ora 16:51
2509 citiri
Dosarul Revolutiei: Pana acum au fost audiate aproximativ 4.500 de persoane vatamate
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii au dispus citarea a 5.834 de persoane vatamate/parti civile sau succesori ai acestora in Dosarul Revolutiei, dintre acestea fiind audiate pana acum aproximativ 4.500, anunta Parchetul General.

Institutia precizeaza ca SRI a pus la dispozitia Parchetului un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de doua luni.

Potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in Dosarul Revolutiei, procurorii militari au dispus citarea si audierea a 5.834 de persoane in calitate de persoane vatamate/parti civile sau succesori ai acestora, fiind audiate pana in prezent aproximativ 4.500 dintre acestea (circa 80% dintre persoanele citate).

Parchetul General precizeaza ca in perioada imediat urmatoare se va dispune citarea si audierea a inca aproximativ 1.050 de persoane vatamate/parti civile ori succesori ai acestora, urmand ca activitatea de audiere a tuturor acestor persoane (aproximativ 6.890 in total) sa se finalizeze in jurul datei de 30 noiembrie 2018.

"Mentionam ca pentru audierile din aceasta cauza, prin ordonanta, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unitatile de parchet din subordine si a organelor de cercetare ale politiei judiciare din cadrul inspectoratelor judetene de politie, respectiv Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Totodata, precizam ca Serviciul Roman de Informatii a pus la dispozitia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de doua luni, solicitandu-se atasarea unei parti dintre acestea la dosar, dupa declasificarea prealabila", adauga Parchetul instantei supreme.

In 6 iunie, Parchetul anunta ca procurorii militari incep audierea persoanelor vatamate, partilor civile ori a succesorilor acestora in Dosarul Revolutiei, numarul celor care urmeaza sa fie audiati fiind estimat la 6.000, si ca toate persoanele vatamate, partile civile ori succesorii acestora vor fi citate la sediile parchetelor militare din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara sau la inspectoratele judetene de politie din judetele in care acestea isi au domiciliul, respectiv la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

In Dosarul Revolutiei a fost extinsa urmarirea penala pentru Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu, pentru infractiuni contra umanitatii.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#audieri dosarul Revolutiei , #revolutia
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
O data la 6 luni va mai aduceti aminte :) ...Spalati creiere :)