Toate tunurile pe BNR! Statul ca o prada

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 15:13
17541 citiri
Toate tunurile pe BNR! Statul ca o prada

Celor care si-au dat ochii peste cap pipaind in jur dupa sticluta cu saruri cand au auzit paralela facuta de presedintele Iohannis intre practicile nazistilor si cele ale PSD-ALDE le amintesc ca nazismul nu s-a instaurat de azi pe maine ca o putere de ocupatie, ci a inceput ca un regim politic cu ampla sustinere populara, instalat la putere prin vot. Asa au aparut mai toate dictaturile, de altfel.

Si da, Klaus Iohannis a sintetizat corect asemanarea dintre reteta nazista si reteta pesedista: "in numele unui asa-zis ideal suprem, schimband legi si capturand institutii una cate una, s-a consolidat regimul nazist".

Idealul suprem al PSD-ALDE nu este suprematia rasei ariene, ci eliberarea poporului roman de dusmani inchipuiti care au purtat diferite nume de la Soros si statul paralel, la multinationale si sistemul bancar, un demers insotit de un discurs nationalist violent si xenofob.

De cand PSD-ALDE au preluat puterea, sistemul legislativ a devenit un fel de ogor arat. Aproape nu a existat domeniu care sa nu sufere schimbari strict in functie de interesele Puterii si ale clientilor. Dar cele mai lovite au fost legislatia fiscala, cea penala si cea referitoare la justitie.

Toxicitatea modificarilor in domeniul fiscal o simtim cu totii pe propria piele incepand cu impredictibilitatea foarte greu de dus pentru mediul de afaceri care se apara prin blocarea planurilor de dezvoltare, scumpiri si abandon.

Am vorbit zilele acestea cu un investitor, altadata entuziast, din domeniul agricol, care acum constata ca munceste ca sa plateasca dari si salarii, asa ca vrea sa inchida. La un nivel mai inalt, uitati-va la Nestle, care pleaca din Romania.

Darius Valcov minte spunand ca Nestle se duce in Republica Moldova sau Africa, pentru forta de munca ieftina. Se duce in Ungaria, unde forta de munca e mai scumpa, dar mediul de afaceri cu mult mai bun.

Dupa ce imprumuturile uriase si constante ale Guvernului au distorsionat piata bancara si au ridicat dobanzile prin cererea constanta de lei, Ordonanta 114 a destabilizat si ROBOR, si cursul leului, anunta scumpiri masive si inchideri de afaceri.

Aceasta OUG a fost motivata de conspiratia bancherilor in privinta ROBOR. Hitler sustinea ca o conspiratie internationala a marilor bancheri a fost responsabila de criza economica din anii 1930.

Conspiratie este pentru PSD si cresterea euro. De ce creste, de fapt? Pentru ca importam cu mult mai mult decat exportam, deficitul de cont curent e urias, increderea in puterea de la Bucuresti e la pamant, investiile in Romania total neatractive, romanii nu mai trimit bani in tara, pentru ca si-au luat familiile cu totul, pentru ca lipsa bugetului e semn de criza. Euro creste pe masura guvernarii PSD-ALDE.

Iata explicatiile BNR pe larg - S-a oprit leul din picaj dupa recordurile inregistrate de euro? Vasilescu (BNR): Sunt ingrijorat cu nota pe decembrie cand va veni

Pentru propriile erori, PSD isi inventeaza dusmani imaginari. Dupa Soros si multinationale, a venit randul BNR, acuzata care n-ar fi intrat in rezerva valutara pentru a sustine cursul. Adica BNR e acuzata de PSD ca nu a creat o vulnerabilitate in sistemele de aparare financiara a tarii ca sa salveze ceea ce Puterea a stricat.

Doamne fereste sa intre BNR masiv in rezerva ca sa salveze PSD si sa preia toti speculatorii, unii spun ca in principal rusi si chinezi, valuta din Romania la preturi extrem de avantajoase! In plus, daca BNR absoarbe masiv lei vanzand valuta, unde se va duce ROBOR?

Si pentru ca BNR rezista, PSD da asaltul sa o captureze si pe ea. Mugur Isarescu este amenintat explicit, hartuit de parlamentari care cred ca si legea gravitatiei poate fi abrogata, daca asa vrea Dragnea. El este chipul conspiratiei bancherilor pe care o acuzau si nazistii.

Si daca vor captura BNR, vor pune mana si pe tiparnita de bani, adica vor acoperi cu inflatia toate gaurile pentu care altfel nu gasesc solutie. Ceea ce ei nu pot intelege este ca semnalul capturarii BNR ar insemna un soc pe pietele internationale si ar duce la prabusirea cursului. Marea finanta internationala nu da doi bani pe vorbele lui Valcov si Dragnea, are regulile ei.

BNR ar fi doar ultima intr-un lung sir de institutii capturate de PSD de la Avocatul Poporului, CCR, DIICOT si CSM, pana la Protectia Consumatorului, Curtea de Conturi si Consilul Concurentei. Se dau lupte grele pentru DNA si ICCJ, ambele lovite in plin si destabilizate, dar si pentru PICCJ.

Ce propune PSD? O viata tot mai grea, desprinderea de valorile democratice europene, validate de ura impotriva dusmanilor de neam care trebuie starpiti prin modificari legislative pe genunchi care sa distruga toate sistemele si sa puna toate parghiile la dispozitia Puterii pentru a instaura dictatura. Adica, da, o forma de nazism.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ioahnnis PSD ALDE nazism , #Mugur Isarescu