Cum se sucesc politicienii pe scena teatrului absurd

Marti, 11 Februarie 2020, ora 18:12
9666 citiri
Cum se sucesc politicienii pe scena teatrului absurd

Domnul Paul Stanescu, secretar general interimar al PSD, s-a sucit si nu mai este dusmanul anticipatelor, asa cum, acum cateva zile, era presedintele interimar Ciolacu: "Vrem alegeri anticipate, indiferent cum vor fi ele".

Logica este simpla: alegerile anticipate ar fi dezastru pentru PSD, prabusit in sondaje, dar a recunoaste dezastrul este o catastrofa si mai mare. Asa ca nu vrem anticipate, ne ferim de ele, dar declaram ca le vrem, ca sa creada lumea ca nu ne ferim de ele.

AXIOMA: Una gandim, alta vorbim si niciuna nu seamana cu ce avem cu adevarat in cap.

*

Intreaga elita politica s-a sucit, de cand toata lumea asteapta cu nerabdare hotararea CCR care sa anuleze desfiintarea pensiilor speciale, pe care tot elita a votat-o recent, dupa ce acum cativa ani hotarase infiintarea lor. Hotararea ar putea fi cruciala: "sunt motive multiple de neconstitutionalitate".

Logica este iarasi simpla: tocmai pentru ca sunt motive de neconstitutionalitate, am votat cu atata entuziasm taierea pensiilor speciale, cele care candva erau perfect constitutionale si le votam, iar acum a devenit neconstitutional sa le taiem.

INTREBARE: Dar daca se va dovedi ca, totusi, ele sunt constitutionale?

RASPUNS: Asa ceva nu se poate, Curtea Constitutionala a Romaniei, sesizata de Avocatul Poporului, urmeaza sa se pronunte, cu rezultate care ar fi imprevizibile, daca n-am sti faptul ca membrii ei sunt tot magistrati si toti beneficiari de pensii speciale. Cine isi da foc la propria valiza?

TEOREMA: Pensiile speciale sunt totdeauna constitutionale. Mai ales daca sunt ale magistratilor.

*

Presa sesizeaza cazul unui membru al Curtii care a incasat de la stat, in anul 2018, suma de 810.000 lei, din care: 388.000 de lei pensie de magistrat, 91.500 de lei pensia de fost parlamentar, 23.400 de lei pensia de avocat, putin sub 12.000 de lei indemnizatia de revolutionar si 297.000 de lei salariul de la CCR.

In acest timp, salariul minim al omului de rand a fost in anul 2018 de 23.160 de lei, cu impozit cu tot si cu contributii.

POSTULAT: Salariul minim nu se discuta si este constitutional.

*

Noul premier desemnat, adica acelasi cu vechiul premier, tocmai a anuntat luni componenta noului guvern propus de el, care este bineinteles acelasi guvern anterior, demis cu motiunea de cenzura a majoritatii, cea care instalase acelasi guvern, pe care acum l-a demis.

Asa ceva nu s-a vazut decat tot in Romania, cand PSD si-a mai demis chiar propriul guvern, fara sa aiba nevoie de aportul Opozitiei de atunci.

COROLAR: Oricum o intorci, tot rau iese.

*

Dupa ce, atunci cand era la guvernare, PSD contesta recomandarile Comisiei de la Venetia, acum s-a sucit si a reclamat exact la aceasta Comisie modificarea reglementarior electorale de catre guvernul liberal.

Acum asteapta cu nerabdare reactia favorabila a Comisiei, pe care o nesocotea atunci si de la care acum spera sa aiba castig de cauza. Fereasca Sfantul sa nesocoteasca adversarul recomandarile Comisiei.

CONSECINTA: Comisia este buna, numai daca tine cu mine. Daca nu, nu.

*

Cand era la guvernare coalitia cea veche, liderii ei le dadeau peste nas liderilor europeni, ba chiar si celor de peste ocean, ori de cate ori acestia formulau recomandari cu privire la politica din Romania. Pur si simplu, pretindeau ca acestia nu cunosc situatia din Romania si n-au de ce sa se amestece.

Intre timp, colitia s-a destramat, ALDE s-a evaporat, iar PSD s-a sucit si le cere acelorasi lideri carora atunci le dadea peste nas sa-i puna acum la punct pe niste colegi din Bucuresti.

CONCLUZIE: In loc de concluzie, imi permit un citat din Socrate: "Ma rog de Tine, Doamne, sa ma faci frumos pe dinauntru, ca pe dinafara ma vede toata lumea cum sunt".

*

Se vede si din avion ca politicienii nostri judeca adesea dupa logica teatrului absurd amintind cumva dialogul de mai jos, aflat in piesa "Rinocerii" de Eugene Ionesco:

Interlocutorul: Toate pisicile sunt muritoare. Socrate e muritor. Deci Socrate e pisica.

Cel intrebat: Asta asa-i, pe motanul meu il cheama Socrate.

Interlocutorul: Corect...

Cel intrebat: Care va sa zica Socrate a fost pisica.

Interlocutorul: Logica ne confirma imbatabil acest fapt. Ar fi absurd sa gandim contrariul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#taiere pensii speciale , #politica interna