Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Politica > comisie
A   A   A

Comisia Iordache se reuneste prima data in 2018, cu Codurile Penale pe masa

Comisia Iordache se reuneste prima data in 2018, cu Codurile Penale pe masa
Foto: Ahiva PSD
Comisia Iordache se reuneste, miercuri, pentru prima data in acest an, dupa ce Curtea Constitutionala a publicat saptamana trecuta motivarea deciziei privind modificarile aduse Legii 317, ce vizeaza functionarea CSM.

Florin Iordache, presedintele comisiei speciale, care se ocupa de modificarile aduse Legilor Justitiei, a anuntat, la inceputul anului, ca forul isi va relua activitatea dupa ce Curtea Constitutionala se va pronunta pe toate sesizarile.

Saptamana trecuta, CCR a publicat ultima motivare, in cazul modificarilor aduse Legii 317, privind CSM.

Curtea Constitutionala s-a pronuntat anterior si pe contestatiile la modificarile legilor 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara.
Comisia Iordache urmeaza sa dezbata, incepand de miercuri, modificarile la Codurile Penale si punerea in acord a legislatiei cu Directiva UE privind prezumptia de nevinovatie.

Citeste si:
CCR ia prima decizie pe Legile Justitiei: Infiintarea sectiei care ancheteza procurori este constitutionalaLegile Justitiei: CCR motiveaza de ce e de acord cu limitarea dreptului presedintelui in numirea magistratilor-sefi. Vezi opinia separata a Liviei StanciuMotivarea CCR pe Statutul magistratilor. Opinia separata a unui judecator in ce priveste detasareaCCR a respins fara sa discute sesizarile USR la Legile Justitiei
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 14 Martie 2018, ora 07:58

 Articol citit de 1701 ori

Citeste si: