Stenograma ultimei sedinte de guvern

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 17 Iulie 2017, ora 09:54
21034 citiri

Mihai Tudose: Buna dimineata, doamnelor si domnilor ministri.

Petre Daea: Buna dimineata, dar sa stiti ca eu nu intru in categoria celor care critica oaia seara si dimineata mananca branza.

Mihai Tudose: Nu suntem la masa...

Lia Olguta Vasilescu: Mai multi bugetari iau tichete de masa anul acesta si toti bugetarii iau un voucher de vacanta, dar care nu este in bani, cum este anul viitor, ci este tichet. La inceputul anului viitor urmeaza sa se acorde si aceste drepturi, in bani de data aceasta, nu in tichet.

Mihai Tudose: Sa ne gandim si cati bani avem. Nu poate fi totul gratuit...

Liviu Pop: Educatia este gratuita. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic.

Mihai Tudose: Ce putem desfiinta, ca sa avem bani?

Ionut Misa: Pilonul II de pensii se va desfiinta.

Mihai Tudose: Va intrerup... Tocmai suna sefu'. Good morning, daddy! Va pun pe speaker sa va auda tot guvernul.

Liviu Dragnea: Alo, alo! Va aparea informatia ca ne-am certat. Eu am fost racit cobza, iar premierul a lucrat de dimineata pana noaptea la Guvern si am constatat amandoi ca ne-am certat fara sa ne vedem.

Mihai Tudose: Nu am apucat sa ne certam inca. Ramaneti pe receptie, sa monitorizati guvernul. Asadar, sa ne intoarcem la oile noastre...

Petre Daea: Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definitie. Argumentele se gasesc in strafundul analizei pentru fiecare si pentru orice loc.

Mihai Tudose: Stati putin, domnu' Daea, sa mai auzim si pe altii!

Viorel Melescanu (profitand de ocazie): Intrucat ma califica faptul ca sunt calificat...

Ionut Misa (intrerupandu-si colegul): Nu am declarat ca voi sustine desfiintarea pilonului II de pensii.

Mihai Tudose (oftand): Apararea, probleme, ceva?

Adrian Tutuianu: Permiteti sa raportez....

Mihai Tudose: Va intrerup, ma suna Albinuta...

Ministrii (in cor, curiosi): Care Albinuta?

Mihai Tudose: Doamna Firea de la Capitala, asa ii spune sotul dumneaei. Saru' mana, stimata doamna Prim' General. V-am pus pe speaker, ca sunt in sedinta cu colegii.

Gabriela Firea: Nicio capitala europeana nu e tranzitata de marfare in timpul zilei.

Mihai Tudose: Domnu' Dragnea e si dansul pe fir, asa ca zic sa-l intrebam si pe dumnealui ce prevede programul de guvernare.

Liviu Dragnea: Totul pleaca de la Soros, de la raul pe care vrea sa-l faca in aceasta tara si nu numai in aceasta tara.

Mihai Tudose: Aveti dovezi, sefu'?

Liviu Dragnea: E o certitudine ca e o chestiune foarte organizata (tranteste telefonul).

Mihai Tudose: Nu cred ca este vorba despre o persoana neaparat. Domnul Dragnea este presedintele partidului. Este evident ca destabilizand presedintele partidului, destabilizezi si partid, si coalitie de guvernare, si guvern si, evident, tara.

Petre Daea: Uitati-va dumneavoastra astazi in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti. Frunza o are toata lumea, dar oile ca in Romania nu.

Mihai Tudose: Domnu' ministru, haideti sa mai muncim si noi! Cum a zis colegul Dirzu, de la Alba, munca e laborioasa. Pe ordinea de zi de astazi avem un punct al dlui ministru Daea, care dupa ce a terminat tot ce avea cu oaia a ajuns la ambalaj - este un ajutor de minimis pentru lana. Nu, nu mai luati cuvantul, lasati-ne. Inchidem oaia. Daca am terminat si cu lana, e gata sedinta.

Ilan Laufer (parasind grabit sala si adresandu-se jurnalistilor): Cred ca arat ingrozitor. Am dormit foarte putin...

Nota bene: Daca replicile lui Tutuianu si Tudose (cu exceptia celei de-a sasea si a ultimelor doua) sunt fictiuni, spusele celorlalti pesedisti sunt preluate din declaratiile facute cu diverse ocazii, in ultimele zile.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Guvern Mihai Tudose, #ministri Guvern Mihai Tudose, #Petre Daea oaie, #Liviu Dragnea Soros , #guvern