PNL va sesiza CCR pe modificarea Regulamentului Senatului prin teleconferinta

Joi, 26 Martie 2020, ora 15:32
4463 citiri
PNL va sesiza CCR pe modificarea Regulamentului Senatului prin teleconferinta
Foto: Facebook / Daniel Fenechiu

PNL va sesiza CCR cu privire la modificarea Regulamentului Senatului in sistem online, a anuntat joi liderul grupului senatorial PNL, Daniel Fenechiu, dupa exprimarea votului Senatului in aceasta speta.

"In temeiul art 136 alin 3 din Regulamentul Senatului, noi, senatorii PNL, am optat sa nu votam o modificare care, asa cum am aratat, este votata neregulamentar si care poate avea ca efect atat neconstitutionalitatea sau neregulamentaritatea acesteia, consecintele putand sa afecteze toata activitatea legislativa a Parlamentului.

Vom sesiza Curta Constitutionala sa verifice daca noi sau dumneavoastra avem dreptate. Aceasta este hotararea PNL. Senatorii PNL sunt dispusi oricand la o convocare, sa vina la Senat si sa-si exercite atributiile constitutionale, asa cum spune Regulamentul actual, pentru ca dupa ce l-am modificat legal sa putem vota prin teleconferinta", a afirmat Fenechiu.

El a atras atentia ca multe persoane, de profesii diferite, lucreaza in mod normal si ca Senatul isi putea modifica Regulamentul prin prezenta la Senat, cu respectarea normelor de igiena.

"Medicii si intreg personalul medical, politistii, jandarmii, pompierii, militarii, notarii publici, judecatorii, procurarii si avocatii isi fac treaba si nu lucreaza prin teleconferinte. Respecta o lege, ceea ce ar trebui sa faca si organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii care poate sa isi modifice legal si regulamentar Regulamentul, respectandu-l pe cel pe care vrea sa-l modifice.

Viata si sanatatea noastra sunt importante, la fel ca viata oricarui om. Dar asta nu ne da dreptul sa incalcam Regulamentul, cand era atat de simplu sa procedam regulamentar, cu putin efort si cu respectarea regulilor de protectie si igiena. Puteam sa dam un exemplu si sa respectam un Regulament care, asa cum spuneam, nu e facultativ, nici macar pentru organul reprezentativ al poporului roman", a aratat liderul grupului senatorial PNL.

Senatul a modificat joi, intr-o sedinta de plen desfasurata in sistem online, Regulamentul Camerei superioare astfel incat, in situatii exceptionale, sedintele comisiilor, plenului, Comitetului liderilor grupurilor parlamentare si Biroului permanent sa se poata desfasura prin mijloace electronice.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia epidemiei COVID-19: LIVE - Avem peste 1.000 de cazuri de coronavirus si ministru nou la Sanatate. Guvernul a schimbat modelul de declaratie cu care putem iesi din casa.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#PNL CCR modificare regulament coronavirus, #PNL sesizeaza CCR regulament sedinta online , #Senat
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Dupa coronavirus, pnl-ul va pierde localele & parlamentarele!!