Vine motiunea! Doi parlamentari se intorc la PSD, dupa o saptamana la ProRomania UPDATE Reactia lui Ponta

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 12:51
15261 citiri
Vine motiunea! Doi parlamentari se intorc la PSD, dupa o saptamana la ProRomania UPDATE Reactia lui Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatii clujeni Gabriel Horia Nasra si Cornel Itu se intorc in PSD, dupa ce saptamana trecuta plecasera in ProRomania.

Anuntul a fost facut pe Facebook de Gabriel Horia Nasra. El a precizat ca nu a semnat motiunea de cenzura si nici nu o va vota, acelasi fiind cazul si pentru Cornel Itu.

Precizam ca, intre timp, deputatul a sters postarea de pe Facebook. In plus, a venit si Victor Ponta cu o prima reactie in acest caz.

UPDATE: Victor Ponta, liderul ProRomania, a reactionat rapid, tot pe Facebook: "Eu pot doar sa le ofer unor deputati PSD o sansa sa iasa din minciuna din ultima perioada, sa isi recastige o parte din curajul, respectul si demnitatea pe care le-au pierdut prin complicitatea cu oameni si actiuni injositoare / si pot sa le ofer o alternativa politica curata de centru stanga pentru viitor!".

Fostul premier a mai scris ca premierul "Viorica Dancila poate sa le ofere acelorasi oameni functii, bani si avantaje imediate, totul pe termen foarte scurt - in schimbul demnitatii si respectului de sine si fata de oamenii din comunitatea lor!".

De asemenea, Ponta precizeaza ca cei doi deputati nu au semnat motiunea de cenzura.

"Alegerea le apartine acestor oameni - important este sa nu poata sa spuna niciodata ca NU au avut alternativa! Si important ca oamenii sa tina minte pana la alegerile de anul viitor cum s-au comportat reprezentantii lor!

Ps - cei doi deputati NU sunt dintre cei 237 care au semnat motiune / insa votul lor ar fi contat - in primul rand pentru ei insisi (si pe urma pentru noi toti)!", adauga Ponta.

Anuntul lui Nasra

"Stimati clujeni, dragi colegi,

Astazi m-am intors acasa, in PSD Cluj. Partidul in care am crescut si in care mi-am petrecut tineretea are nevoie de mine si este de datoria mea sa fiu alaturi de colegii si prietenii mei.

Nu am semnat textul motiunii si nu o voi vota, la fel si colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem si vom fi oameni de stanga si nu putem vota aceasta elucubratie liberala!", a scris pe reteaua sociala deputatul.

El a mai notat ca nu poate gira "venirea la putere a liberalilor care isi propun taieri salariale, disponibilizari in masa in sectorul bugetar si inghetarea proiectelor de dezvoltare ale comunitatilor locale, finantate prin PNDL sau FDI".

Nasra a mai precizat ca pe el il intereseaza faptul ca PSD are nevoie de toti parlamentarii sai, in contextul in care joi se dezbate si se voteaza motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila.

"Cat priveste motiunea, nu calculul bilelor ma intereseaza, ci faptul ca astazi PSD are nevoie de toti parlamentarii sai, de toti cei care in 2016 au fost alesi de cetateni sub sigla PSD!

Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi indreptata. Sunt convins ca exista sute de social-democrati cu vechime in organizatie care pot reprezenta cu onoare clujenii si capitala Transilvaniei, nu un individ care jigneste clujenii, romanii, injura jurnalistii si ameninta colegii si alesii locali".

Nasra se refera la desemnarea lui Liviu Alexa in functia de presedinte interimar al Organizatiei PSD Cluj. Decizia a fost luata de CEx al PSD pe 18 septembrie.

Liviu Alexa a intrat in atentia publica de curand dupa ce a postat pe contul sau Facebook o inregistrare in care foloseste un limbaj jignitor la adresa unor jurnalisti din Cluj.

Totodata, Nasra si-a exprimat dorinta ca, in viitor, PSD si ProRomania "sa gandeasca un proiect politic comun, pentru ca ambele formatiuni impartasesc valori social-democrate".

"Joi voi fi alaturi de colegii mei, deputatii din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat, si imi voi relua activitatea politica in Cluj avand in vedere campania electorala", se mai arata in postare.

Amintim ca Victor Ponta, presedintele ProRomania, anunta, saptamana trecuta, ca deputatii Cornel Itu si Horia Nasra au venit in formatiunea sa.

Tot saptamana trecuta senatorul PSD Ioan-Iustin Talpos a anuntat, in plen, ca va activa ca parlamentar independent.

"Incepand de astazi, voi activa ca membru independent in grupul celor neafiliati", a spus Talpos, care este unul dintre semnatarii motiunii de cenzura.

Aceste miscari au loc in contextul in care motiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Dancila se dezbate si voteaza joi, 10 octombrie, cel mai probabil incepand de la ora 10:00.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#parlamentari PSD ProRomania , #motiune cenzura