Ce spune ministrul propus la Dezvoltare, dupa ce s-a aflat ca n-a platit impozit pe vila de 910 mp: Am gresit!

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 08:26
10627 citiri
Ce spune ministrul propus la Dezvoltare, dupa ce s-a aflat ca n-a platit impozit pe vila de 910 mp: Am gresit!
Foto: Facebook/Ion Stefan

Ministrul propus la Dezvoltare, Ion Stefan, ii raspunde primarului din Focsani, care l-a acuzat ca nu a platit impozit pentru locuinta de 910 metri patrati pe care o detine.

Edilul Cristi Misaila a sustinut ca Stefan figureaza in documentele primariei cu o casa veche de 76 de metri patrati, care a fost demolata, sustragandu-se de la plata taxelor pentru locuinta pe care de fapt o detine.

Primarul Focsaniului a adaugat, la Antena3, ca Ion Stefan a cerut in anul 2000 o autorizatie de construire in care apare o suprafata desfasurata de aproximativ 526 de mp. Potrivit edilului, pentru ca nu a fost declarata ca fiind finalizata, deputatul a platit in continuare impozitul aferent casei care nu mai exista, care avea doar 76 mp.

"Se incaseaza un impozit de aproximativ 100 de lei pe an. Din calculele noastre, ar fi trebuit sa se incaseze aproximativ 1.500 de lei anual", a sustinut primarul Cristi Misaila.

In replica, Ion Stefan a scris pe Facebook: "Legea este lege pentru toata lumea! Am gresit, imi recunosc greseala si voi remedia situatia, voi plati tot ceea ce este de platit la Primaria Focsani pentru casa in care locuiesc.

Am actionat cu buna credinta, an de an am achitat sumele care mi-au fost transmise de Primarie. Nu sunt dintre cei care sa apeleze la artificii birocratice pentru a scapa basma curata".

El precizeaza ca a inceput constructia casei in anii 2000, dar nu a mai realizat receptia lucrarilor, lucru pe care il va face cu celeritate.

"Este o situatie despre care acum am aflat si voi intreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, in calitate de antreprenor am platit taxe si impozite care insumeaza, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei!

Pe langa acestea, voi achita si sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuinta, chiar daca nimeni din primarie nu a constatat in cei 19 ani care s-au scurs pana acum aceasta neregula", subliniaza Ion Stefan.

Cine este Ion Stefan, propus ministru al Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei

El ii cere insa si baronului PSD Marian Oprisan "mama mea sunt eu" sa isi scoata la iveala bunurile si sa le treaca in declaratia de avere, pentru a-si plati darile pentru domeniul intins pe multe hectare in care locuieste in apropiere de Focsani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Stefan impozit casa , #ministri