Bursa zvonurilor: Care sunt numele vehiculate pentru inlocuirea ministrilor remaniati UPDATE

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 12:05
15271 citiri
Bursa zvonurilor: Care sunt numele vehiculate pentru inlocuirea ministrilor remaniati UPDATE
Foto: Hepta.ro

Dupa o sedinta cruciala care a durat aproape sase ore, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat joi, aproape de miezul noptii, ca ministrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc au demisionat desi, a afirmat el, "toata lumea" din Comitetul Executiv le-a cerut sa nu faca asta.

Mai mult, el a afirmat ca "toata lumea a plecat suparata" din sedinta CEx si ca PSD "a trecut printr-o cumpana foarte mare".

Azi, la ora 13:00, va avea loc alta sedinta CEx in care vor fi desemnati oameni noi pentru posturile vacante de la Dezvoltare, Fonduri Europene si Transporturi.

Potrivit Realitatea TV, in sedinta Comitetului Executiv al PSD ar fi fost propusi Marcel Ciolacu la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Gabriel Vlase la Transporturi.

Ion Marcel Ciolacu, vicepremier in Guvernul Tudose 1, este unul din oamenii de baza ai lui Liviu Dragnea. A urmat cursuri postuniversitare in domeniul securitatii si apararii nationale, "Securitate si buna guvernare", la Colegiul National de Aparare Bucuresti, in perioda 2008-2009, si s-a inscris in 2014 si la doctorat la Academia SRI.

Ciolacu a fost si consilier onorific al lui Victor Ponta, in perioada cand acesta era premier.

Gabriel Vlase, propus pentru Transporturi, a fost presedintele comisiei de Control SIE si a urmat cursuri la Agentia Nationala de Informatii a SRI.

El a aparut in dosarul retrocedarilor, in care Hrebenciuc este trimis in judecata, dar acesta a negat orice legatura. Presa a mentionat numele sau si in alte scandaluri cu retrocedari inca de cand detinea functia de subprefect de Bacau (2001 - 2004).

Si ProTV il anunta pe Gabriel Vlase ca posibil inlocuitor al lui Razvan Cuc la Ministerul Transporturilor dar si al lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltarii.

Aceeasi sursa afirma ca Marius Nica i-ar putea lua locul Rovanei Plumb la Ministerul Fondurilor Europene. El a mai detinut aceasta functie in Guvernul Ponta.

Marius Nica este absolvent al Academiei Nationale de Informatii, a fost consilier al Rovanei Plumb dar si presedinte al CA al Loteriei.

UPDATE 11:36 - Continua sa apara, pe surse, informatii despre cine ar putea prelua portofoliile ministrilor demisionari. News.ro scrie ca exista doua nume vehiculate pentru a prelua portofoliul Dezvoltarii Regionale. Primul este Marcel Ciolacu iar al doilea, desi o varianta putin credibila sustine sursa citata, este Sorin Grindeanu. Acesta ar fi fost propus sa preia ministerul de la Sevil Shhaideh chiar de catre prim-ministrul Mihai Tudose.

De asemenea, Hotnews.ro a publicat vineri dimineata un al treilea posibil viitor ministru al Dezvoltarii Regionale: Felix Stroe, presedintele PSD Constanta.

UPDATE 12:05 Potrivit Antenei 3, la Ministerul Dezvoltarii Regionale ar putea fi numit Paul Stanescu, presedintele PSD Olt, la Ministerul Transporturilor Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, iar la Fondurile Europene Marius Nica (dorit de premierul Tudose) sau Carmen Moldovan (dorita de Dragnea).

Citeste si ce au declarat cei 3 ministrii demisionari dupa sedinta CExN:

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sevil Shhaideh demisie, #Rovana Plumb demisie , #ministri