ALDE continua sa racoleze oameni: Un senator pleaca din PNL, unde "tradatorii sunt promovati si apreciati"

Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 11:56
4698 citiri
ALDE continua sa racoleze oameni: Un senator pleaca din PNL, unde "tradatorii sunt promovati si apreciati"
Foto: Facebook/Ion Popa

Senatorul de Arges Ion Popa a anuntat, miercuri, ca demisioneaza din PNL si se inscrie in ALDE.

Senatorul sustine ca de 16 ani este fidel valorilor si principiilor liberale si ca a trecut printr-o perioada plina de provocari: "cu bune, cu rele, cu multe greutati si, alaturi de colegii liberali, ne-am bucurat, ne-am intristat, am castigat si am pierdut. Nu am lipsit de la nicio batalie electorala si am depus toate eforturile sa realizam obiectivele propuse, obiective asumate de intreaga echipa".

"Din pacate, rezultatele ultimelor alegeri nu au fost cele sperate de noi, asa incat mi-am asumat acest esec si am demisionat atunci din toate functiile din partid. Am constatat ca am fost considerat printre putinii vinovati...

Au trecut doi ani de la acel moment, iar lucrurile nu s-au imbunatatit ci, dimpotriva, s-au agravat. Altii, la fel de 'vinovati' ca si mine, s-au agatat de functii mai inalte. Ei sunt cei care decid in Partidul National Liberal si sunt si mai vocali. Oamenii care au muncit in campanii, devotati ideilor liberale, nu mai sunt bagati in seama, in schimb, tradatorii sunt promovati si apreciati", a sustinut el.

Ioan Popa considera ca aceasta ar fi noua strategie de conducere a PNL care, "in loc sa promoveze competenta si bunul-simt, este macinat de orgolii interne, inclusiv in Arges. Astazi, partidul din care am facut parte, pentru care m-am batut atatia ani, s-a transformat complet.

PNL ar fi trebuit sa garanteze drepturile si libertatile fundamentale, sa condamne abuzurile si sa renunte la ipocrizie. Liderii care trebuiau sa uneasca, au dezbinat, abandonand principiile si valorile liberale. Cei care ar fi trebuit sa fie niste exemple sunt doar niste munti de frustrari si lasitate... Nu stiu cati colegi mai tolereaza aceste lucruri, dar eu nu!".

In aceste conditii, spune el, a luat cea mai grea hotarare din cariera sa, si anume sa demisioneze din PNL.

"Nu am parasit doctrina, ci am lasat in urma doar oameni care m-au dezamagit. Vechilor mei camarazi le garantez ca raman acelasi bun prieten daruit principiilor comune.

Voi activa ca senator al grupului ALDE. Ii asigur pe argeseni ca nu voi abandona proiectele pentru judet. Argesul are nevoie de parlamentari care sa se concentreze pe promovarea si dezvoltarea zonei, nu pe preamarirea unor lideri politici fals", a adaugat senatorul.

La inceputul lunii, si deputatii Mihai Doru Opriscan si Ion Tabugan si-au anuntat oficial trecerea la ALDE. Mihai Doru Opriscan a fost pana in luna martie membru al PNL, iar apoi a devenit deputat neafiliat de Mures. Ion Tabugan a fost pana in luna mai membru al grupului parlamentar PMP, apoi activand ca deputat neafiliat de Caras Severin.

A.G.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#senator PNL demisie , #senatori