PNL va depune un proiect pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea magistratilor

Luni, 18 Februarie 2019, ora 13:56
2445 citiri
PNL va depune un proiect pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea magistratilor
Foto: Arhiva Facebook/ Raluca Turcan

Liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, a anuntat ca PNL a decis sa depuna la Parlament un proiect de lege pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

"PNL a decis astazi (luni - n.red.) in sedinta Biroului Executiv sa depunem o propunere legislativa pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, adica sa anulam aceasta lege care a fost creata ca instrument politic de catre cei din PSD-ALDE impotriva tuturor celor care au declansat anchete impotriva coruptilor in ultimii ani de zile.

Comisia de la Venetia, Comisia Europeana, GRECO au criticat in termeni foarte duri infiintarea acestei sectii speciale pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Mai mult, prin mentinerea acestei sectii exista pericolul ca Romania sa sufere consecintele activarii articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene. Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari, asta spune Constitutia Romaniei, insa, din nefericire, Tudorel Toader, fost judecator la Curtea Constitutionala, ignora tocmai aceste prevederi importante ale Constitutiei", a spus Turcan la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL de luni.

Ea a adaugat ca abuzurile savarsite de un procuror sau un judecator trebuie sanctionate de catre CSM si Inspectia Judiciara.

"In felul acesta, facem un apel si catre aceste institutii sa revina la rolul constitutional in baza caruia acestea functioneaza. (...) Tot ce inseamna abuz al judecatorilor si procurorilor sa fie anchetat de catre organismele acestea cu rol constitutional pentru sanctionarea faptelor de coruptie, oriunde acestea se afla, si, in acelasi timp, pentru a proteja independenta si impartialitatea institutiilor din Justitie", a mentionat Turcan.

Precizam ca 27 de parlamentari de la Uniunea Salvati Romania (USR) au depus inca din 2018 un proiect de lege prin care cer desfiintarea sectiei de anchetare a magistratilor, precum si eliminarea prevederii potrivit careia presedintele poate refuza doar o singura data numirea sefilor la DNA, DIICOT si Parchetul General.

Aceste proiecte vin in contextul in care Laura Codruta Kovesi a fost pusa sub acuzare pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu de procurorul Adina Florea de la sectia pentru anchetarea magistratilor.

Citeste mai multe detalii despre cazul Kovesi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PNL proiect lege desfiintare siij , #stiri PNL
Comentarii