Procesul sefei NN Pensii: Avocatul ASF a intrat in concediu de "refacere a capacitatii de munca" inainte de ultimul termen UPDATE

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 18 Septembrie 2018, ora 13:56
7825 citiri
Procesul sefei NN Pensii: Avocatul ASF a intrat in concediu de "refacere a capacitatii de munca" inainte de ultimul termen UPDATE
Foto: Facebook/ Raluca Tintoiu

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 2 octombrie procesul in care Raluca Tintoiu, fosta sefa a NN Pensii, solicita anularea amenzii de 100.000 de lei primite in contextul scandalului privind nationalizarea Pilonului II.

Motivul: avocatul Autoritatatii de Supraveghere Financiara (ASF) este intr-o perioada de "refacere a capacitatii de munca", ce a inceput pe 6 august si se termina pe 29 septembrie. ASF a aratat ca vrea sa se judece acest dosar doar cu acest aparator si nu este de acord cu inlocuirea acestuia.

Pe de alta parte, avocatii Ralucai Tintoiu venisera pregatiti astazi pentru a pune concluziile finale in acest caz. Ei au acuzat o tergiversare si au cerut judecarea cazului in lipsa avocatului, cu posibilitatea ca ASF sa depuna concluzii scrise.

Mai ales ca astazi venise pentru a fi audiat unul dintre martori, un specialist in resurse umane care trebuia sa explice de ce ASF, prin convocarea unei conferinte de presa, atunci cand a anuntat sanctiunea Ralucai Tintoiu, i-ar fi adus un prejudiciu de imagine.

"Am accesat contul de Facebook al avocatei angajate de ASF. Nu este vorba de refacere a capacitatii de munca, ea este in concediu in insula Thassos. A postat fotografii de acolo cu mesajul: Uite mie asa imi place marea...in septembrie", au explicat avocatii Ralucai Tintoiu.

Acestia voiau sa arate ca avocatii ar trebui sa-si ia concediu in perioada vacantei judecatoresti, iunie-septembrie, iar in caz contrar sa-si asigure substituirea.

Judecatorul a subliniat, insa, ca este singurul termen de amanare a procesului din acest motiv.

Reactia avocatei ASF

UPDATE Avocata care reprezinta ASF in acest proces a explicat pentru Ziare.com ca nu este vorba de o tergiversare a acesui caz si ca cererea de refacere a capacitatii de munca a fost depusa la Barou in conformitate cu statutul profesiei de avocat, inca din data de 3 august, fiind solicitate amanari in toate dosarele care au termen pana la terminarea perioadei de refacere.

"Consider ca deontologia profesionala a fost incalcata grav de catre aparatorii doamnei Raluca Tintoiu prin prezentarea in fata instantei a unor informatii personale despre subsemnata, cu intentia voita de a denatura scopul procesului si interesele legale ale clientului pe care-l reprezint", ne-a explicat avocata.

Cazul NN Pensii

Raluca Tintoiu, fostul director general al NN Pensii, a fost sanctionata de ASF cu 100.000 de lei la inceputul anului 2017, pentru ca i-a avertizat pe clienti ca au existat discutii privind o eventuala nationalizare a fondurilor de pensii private.

Totodata, ASF i-a retras autorizatia de director general. Autoritatea a sanctionat si fondul de pensii NN cu o amenda record de 750.000 de lei. NN Pensii a decis, insa, sa nu conteste amenda.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Raluca Tintoiu NN Pensii, #Raluca Tintoiu proces ASF, #Tintoiu ASF pensii , #pensie privata
Comentarii