Posibilitatea de a renunta la contributiile pentru Pilonul II de pensii va fi eliminata

Sambata, 14 Decembrie 2019, ora 08:14
5003 citiri
Posibilitatea de a renunta la contributiile pentru Pilonul II de pensii va fi eliminata
Foto: Arhiva Ziare.com

Cerinta de majorare suplimentara a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abroga prin modificarile la OUG 114, a declarat seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

"Un alt capitol important de prevederi din Ordonanta 114, cele privitoare la Pilonul II de pensii, se modifica prin proiectul de lege dezbatut astazi in sedinta de Guvern, dupa cum urmeaza.

Sunt patru conditii esentiale care au afectat grav functionarea fondurilor de administrare a Pilonului II de pensii si prin proiectul de lege dezbatut in aceasta seara aceste prevederi se modifica radical, respectiv cerinta de majorare suplimentara a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abroga si se revine la conditia din Legea 411/2004 care cerea o constituire a unui capital de 4 milioane de euro la deschiderea unui Pilon de administrare a pensiilor private", a declarat Ionel Danca, vineri seara, la finalul sedintei de Guvern.

El a adaugat ca, in ceea ce priveste optionalitatea contribuabililor intre Pilonul I si Pilonul II de pensii, dat fiind faptul ca "aceasta nu a functionat in realitate, numarul celor care au facut o astfel de alegere este infim, aceasta prevedere se abroga de asemenea".

Danca a mentionat ca s-au facut propuneri de modificare si privind comisioanele de administrare.

"Comisionul de administrare de pana la 1% din valoarea contributiilor virate la Pilonul II de pensii, vorbim de comisionul de administrare legat de contributiile care se vireaza si care era de pana la 1%, se diminueaza la 0,5%, iar din acesti 0,5%, 0,1 puncte procentuale reprezinta comisionul pe care-l incaseaza Casa Nationala de Pensii, spre deosebire de 0,5 puncte procentuale cum era prevazut in OUG 114.

Si, de asemenea, taxarea activitatii de administrare a fondurilor de pensii private de catre ASF se limiteaza la 10% din costurile de administrare ale acestor fonduri", a mai declarat seful Cancelariei premierului.

Guvernul corecteaza OUG 114 pentru pensiile private. Doar 500 de romani au trecut de la Pilonul II la Pilonul I, asa cum isi dorea PSD

Cât au strâns românii în Pilonul II de pensie privată obligatorie. De ce nu pot primi banii lunar după pensionare
Cât au strâns românii în Pilonul II de pensie privată obligatorie. De ce nu pot primi banii lunar după pensionare
Pilonul II de pensii din România diferă de pensia de stat într-un mod care nu îi avantajează neapărat pe români. Plata banilor strânși se face fie deodată, fie în plăți eșalonate care...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#pensii private, #pensii pilon II , #pensie privata