Legea pensiilor nu intra azi la vot final in Camera Deputatilor. Puterea nu are majoritate?

Miercuri, 12 Decembrie 2018, ora 11:27
7918 citiri
Legea pensiilor nu intra azi la vot final in Camera Deputatilor. Puterea nu are majoritate?
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia pentru Munca a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, dupa o sedinta de peste sapte ore, un raport de admitere cu amendamente pentru proiectul Legii pensiilor. Au fost 14 voturi "pentru", cinci "impotriva" si o abtinere.

UPDATE Proiectul ar fi trebuit sa fie dezbatut si sa primeasca votul final in plenul Camerei Deputatilor de miercuri, dar a fost amanat.

Legea pensiilor nu mai intra pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor de miercuri. Potrivit Digi24, dezbaterea si votul au fost amanate pentru ca Puterea nu are majoritate in Camera.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca marti "cei din USR au votat impartit, iar PNL a votat impotriva".

Potrivit acesteia, nu au fost amendamente care sa modifice structura legii.

"O modificare importanta, pe care ne-am dorit-o, este ca mamele care adopta copii pot si ele sa beneficieze de varsta de pensionare. Noi credem ca toti trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi", a precizat Lia Olguta Vasilescu.

Totodata, ea a dat asigurari ca pana in anul 2021 nu vor exista probleme pentru cei care ies la pensie pe actuala legislatie.

"Pana in anul 2021 nu va fi nicio problema pentru nimeni care iese la pensie pe actuala legislatie. Chiar daca pana in anul 2021 nu s-au platit contributiile, consideram ca a fost vina statului, apoi nimeni nu mai poate sa reclame ca sunt in plata si ca angajatorii nu fac transferul contributiilor", a completat fostul ministru al Muncii.

Noua lege privind sistemul de pensii a fost adoptata de Guvern, in sedinta din 10 octombrie, si a trecut de Senat pe 26 noiembrie.

Luni, Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca foarte probabil Opozitia sau presedintele Klaus Iohannis vor ataca Legea pensiilor la CCR, deoarece se gandesc ca vor urma la guvernare si nu vor aplicarea legii din cauza impactului mare pe care il are.

"Sigur ca da, exista acest risc. Din moment ce nu vom avea act normativ in vigoare, este foarte posibil. Mi-e greu sa cred ca Curtea Constitutionala sau Klaus Iohannis, prin parghiile pe care le are la dispozitie, poate sa intarzie totusi legea atat de mult. Adica aproape un an de zile. Probabil ca vor impiedica intrarea ei in vigoare o perioada de 3-4 luni de zile, ceea ce sigur ca, in calculul actual al legii, va afecta pensionarii", a spus fostul ministru al Muncii.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Legea pensiilor comisie Senat , #legea pensiilor