Prima reactie a lui Mihai Covaliu, seful COSR, dupa ce doi medaliati de la JO 2012 au fost depistati pozitiv la retestare

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 20:08
7582 citiri
Prima reactie a lui Mihai Covaliu, seful COSR, dupa ce doi medaliati de la JO 2012 au fost depistati pozitiv la retestare
Foto: Captura TVR 2

Mihai Covaliu, seful Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a avut o prima reactie dupa ce doi medaliati de la JO 2012 de la Londra, ambii halterofili, au fost depistati pozitiv pentru folosirea unor steroizi anabolizanti.

Covaliu, fost campion olimpic absolut la scrima la Sydney in 2000, a reactionat cu multa prudenta la auzul acestei vesti, ca si Razvan Martin, dar si Roxana Cocos, sportivi care au luat medalii pentru Romania la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, au fost depistati pozitiv la retestarea probelor doping prelevate in urma cu opt ani la Olimpiada. Ambii halterofili ar fi folosit steroizi anabolizanti.

"Va dati seama ca noi am fost informati primii despre cele intamplate. Ulterior am luat legatura cu Federatia Romana de Haltere si le-am comunicat domnilor de acolo despre analizele respective. Federatia Romana de Haltere a luat la randul ei legatura cu cei doi fosti sportivi, iar acestia au fost de acord sa cerem sa se faca si probele B. Oricum asa era si procedura. Ca nu ii convine nimanui ca acum tehnologia a avansat si se pot face retestari cu probele din urma cu opt sau zece ani este alta treaba. Dar asta este regula jocului si noi trebuie sa ne supunem. Nu are rost sa vorbim acum de eventuale sanctiuni sau decizii pe care noi le vom lua pana cand nu primim si rezultatul problelor B.

Un medaliat olimpic din Romania a fost prins dopat

Nu are rost sa vorbim ca o sa ne scada acum sansele la medalii. Nu are rost sa vorbim si ca riscam sa trimitem doar doi sportivi de la haltere la Olimpiada, deoarece nu este bine sa ne pronuntam inainte. Fiti siguri ca dupa ce vom primi si analizele probelor B va vom anunta public si care sunt deciziile noastre. Dar va rog frumos sa le acordam celor doi fosti halterofili prezumtia de nevinovatie. Asa este normal", a fost declaratia pe larg a lui Covaliu, facuta pentru cotidianul ProSport.

In alta ordine de idei, trebuie spus ca Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere, fost campion olimpic si el, s-a declarat socat de stirea ca ambii sportivi medaliati la Londra au fost depistati pozitiv. Cei doi s-au si retras intre timp din activitatea sportiva.

Roxana Cocos a castigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, in timp ce Razvan Martin a venit acasa cu bronzul.

Intre 2012 si anul curent, si un alt halterofil roman, Florin Croitoru, a fost depistat pozitiv la reanalizare cu steroizi anabolizanti. El a fost prins in luna martie 2019. Daca Romania ajunge la 3 sportivi depistati pozitiv si dupa proba B, ar putea fi interzisa la editia de anul acesta a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, doar in cazul probei de haltere evident.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc in luna august a anului 2020.

D.A.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#prima reactie Mihai Covaliu dupa ce, #Covaliu sef COSR reactie dupe ce , #stiri Olimpiada