Nicusor Dan, sustinut de colegi din Parlament pentru Primaria Capitalei: "Ne-am asumat meritocratia ca principiu fondator"

Marti, 17 Septembrie 2019, ora 17:55
3532 citiri
Nicusor Dan, sustinut de colegi din Parlament pentru Primaria Capitalei: "Ne-am asumat meritocratia ca principiu fondator"
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Ar fi bine ca Nicusor Dan sa fie singurul candidat al Opozitiei la Primaria Capitalei, pentru ca el are cele mai mari sanse sa castige alegerile de anul viitor, in fata PSD, este de parere Stelian Ion, liderul deputatilor USR, opinia lui fiind sustinuta si de Mihai Gotiu, vicelider al grupului senatorilor USR.

Declaratiile au fost facute dupa ce Nicusor Dan, fost presedinte al USR, in prezent doar deputat independent, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca s-a inscris in cursa interna a USR Bucuresti pentru desemnarea candidatului unic al partidului la alegerile pentru Primaria Capitalei.

Nicusor Dan a prezentat sondaje care arata ca bucurestenii ar dori un candidat unic al Opozitiei, ceea ce ar maximiza sansele unei victorii in fata Gabrielei Firea (PSD). In schimb, daca USR, PLUS, PNL sau PMP ar avea candidati proprii, Gabriela Firea ar castiga, primarii fiind alesi, potrivit legii, intr-un singur tur.

"Am o lunga interactiune cu administratia publica din Bucuresti, ii cunosc mecanismele, stiu ce trebuie simplificat, stiu ce trebuie facut. Am avut si sute de procese, fie impotriva autoritatii, fie de partea ei, si am dovedit o buna cunoastere a administratiei publice. Pe scurt, sunt un om de administratie publica locala si un om legat de Bucuresti de o foarte lunga perioada de timp", a declarat Nicusor Dan, intrebat de jurnalisti ce il recomanda sa fie candidatul unic al Aliantei 2020 USR-PLUS.

Citeste mai multe despre: Nicusor Dan mizeaza pe sprijinul USR si ii reaminteste lui Barna ca i-a promis sustinerea pentru Primaria Capitalei .

"Parerea mea personala este ca Nicusor Dan ar fi bine sa fie singurul candidat al intregii Opozitii la Primaria Capitalei pentru ca are cele mai mari sanse, asa cum apar lucrurile", a a afirmat deputatul USR Stelian Ion la Parlament, citat de Agerpres.

"Mi-as dori foarte mult sa nu repetam ceea ce s-a intamplat la alegerile anterioare, cand, daca ar fi existat intelepciune, atunci Nicusor Dan ar fi fost primar general al Capitalei. Dar, repet, este o parere personala", a adaugat acesta.

Intrebat de jurnalisti despre faptul ca Vlad Voiculescu ar fi deja sustinut de PLUS ca si candidat la Primaria Capitalei, Stelian Ion a spus ca nu vede vreo problema, in conditiile in care Alianta 2020 USR-PLUS a stabilit deja ca va avea candidati unici la Presedintia Romaniei sau la Primaria Capitalei.

"Ar fi vorba de o competitie care dintre cei doi ar avea cele mai mari sanse si imi doresc o asemenea competitie. Imi doresc ca cel care are cele mai mari sanse sa fie nominalizat pentru aceasta candidatura", a explicat Stelian Ion.

La randul sau, senatorul USR Mihai Gotiu a sustinut pozitia exprimata de colegul sau de partid, subliniind ca Alianta USR-PLUS si-a asumat "meritocratia ca principiu fondator".

"DA! PENTRU NICUSOR LA PRIMARIE! Sunt perfect de acord cu pozitia colegului Stelian Ion, potrivit careia ar fi ideal ca Nicusor Dan sa fie singurul candidat al Opozitiei la Primaria Capitalei, impotriva Gabrielei Firea, la alegerile locale de anul viitor.

Nu ne mai putem permite repetarea greselii din 2016, cand dezbinarea Opozitiei i-a deschis calea primarului Faliment, iar efectele le simt, pe propria piele (inclusiv la propriu, in iernile in care ingheata langa calorifer), toti bucurestenii.

Am intrat intr-un partid care si-a asumat meritocratia ca principiu fondator. Am votat, la inceputul acestui an, o Alianta cu PLUS, care si-a asumat, de asemenea, principiul meritocratiei. Iar meritele lui Nicusor Dan, atat in lupta cu abuzurile administratiilor din Bucuresti (Oprescu, apoi Firea), cat si in batalia pentru reformarea clasei politice din Romania sunt mai presus de orice contestare.

Avem nevoie de Nicusor Dan nu doar pentru a scapa de Gabriela Firea si de un asemenea tip de administratie falimentara, ci si pentru a demonstra ca putem face o politica altfel, sustinandu-i pe cei care si-au probat deja meritele si punand intereseul cetatenilor mai presus de interesele de grup ori de partid", a scris marti pe Facebook Mihai Gotiu.

C.B.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Stelian Ion Nicusor Dan candidat, #Nicusor Dan candidat Primaria Capitalei, #Stelian Ion Gotiu Nicusor candidat , #candidat primaria Bucuresti