Nicusor Dan si-a lansat Programul pentru Bucuresti: Opozitia trebuie sa fie unita ca sa inlature Administratia Firea

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 13:12
6273 citiri
Nicusor Dan si-a lansat Programul pentru Bucuresti: Opozitia trebuie sa fie unita ca sa inlature Administratia Firea
Foto: Ziare.com

Deputatul independent Nicusor Dan si-a lansat marti Programul pentru Bucuresti, viziunea sa pentru Capitala, care este prezentata pe site-ul nicusordan.ro, urmand sa fie supusa dezbaterii publice, cu cetatenii, dar si cu specialistii.

Prima dintre aceste dezbateri va avea loc saptamana viitoare, a anuntat Dan, in cadrul unei conferinte de presa. Site-ul de campanie include viziunea sa in ceea ce priveste solutionarea problemelor legate de sistemul centralizat de incalzire, mobilitate urbana, poluare, consolidarea cladirilor cu risc seismic, infrastructura de sanatate, de educatie si servicii sociale.

"Trebuie sa facem din Bucuresti un oras in care oamenii sa aiba bucuria de a trai. Trebuie sa facem din Bucuresti un oras prietenos cu copiii, pentru ca el nu este. Trebuie sa facem din Bucuresti un oras al imbatranirii decente, pentru ca nu este, in momentul acesta. Trebuie sa imbunatatim considerabil activitatea culturala a acestui oras si trebuie sa facem din cartiere locuri in care oamenii, dupa ce ajung de la munca, sa aiba tot ce le trebuie pentru a avea o viata completa, sa nu trebuiasca sa vina in centru, ca sa vada o piesa de teatru, de exemplu", a adaugat el.

Nicusor Dan a subliniat ca trebuie solutionat "dezechilibrul financiar" din administratia publica a Bucurestiului, astfel incat sume importante sa fie orientate spre dezvoltarea orasului. Deputatul independent a aratat ca, in vederea unor decizii rationale ale administratiei, trebuie construite bazele de date urbane, care sa se afle la baza acestor hotarari.

"Pe termen mediu si lung, trebuie sa fim ambitiosi si sa avem o perspectiva despre cum sa punem orasul acesta pe harta lumii. Trebuie sa facem din Bucuresti un centru regional in IT si industrii creative, trebuie sa facem din Bucuresti o destinatie de business obligatorie in Europa, trebuie sa facem din Bucuresti un centru regional cultural, un centru regional academic (...) si un important oras turistic in Europa", a spus el.

Dan a declarat ca se considera "persoana cea mai potrivita" pentru a fi candidatul Opozitiei la Primaria Capitalei si il recomanda in acest sens "cei aproape 15 ani de lupta pentru acest oras", cele 180.000 de voturi pe care bucurestenii i le-au acordat in urma cu trei ani si un sondaj de opinie, realizat in luna august, care il indica drept "candidatul Opozitiei cu cea mai mare intentie de vot a bucurestenilor".

El a reamintit ca, in octombrie 2019, cu 86% din voturile exprimate, membrii USR Bucuresti au votat pentru sustinerea candidaturii sale.

"La inceputul anului, cand mi-am anuntat candidatura la Primaria Municipiului Bucuresti, am spus ca Opozitia trebuie sa aiba un candidat unic impotriva Gabrielei Firea. Ce se intampla in ultimele luni dovedeste ca am avut dreptate. Vedem sume uriase din bugetul public care merg catre o campanie de imagine a actualului primar general.

Prin urmare, Opozitia trebuie sa fie unita ca sa inlature aceasta administratie. (...) Va anunt ca am continuat discutiile cu partidele de Opozitie si sunt optimist ca acestea au inteles ce doresc bucurestenii si ca vom avea un candidat unic al Opozitiei la Primaria Capitalei", a precizat Nicusor Dan.

Deputatul independent a enumerat printre cele mai importante realizari ale sale Scoala Normala Superioara Bucuresti, lupta pentru un oras durabil, precum si infiintarea "unui altfel de partid in Romania, cand visul acesta parea iluzoriu".

Alaturi de el s-au aflat deputatii USR Cosette Chichirau si Stelian Ion, care vor sa candideze pentru Primariile Iasi si Constanta si care si-au exprimat sustinerea pentru Nicusor Dan.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#nicusor dan program bucuresti , #candidat primaria Bucuresti