Nicusor Dan nu se mai intoarce in USR

Luni, 14 August 2017, ora 12:08
7464 citiri
Nicusor Dan nu se mai intoarce in USR
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Nicusor Dan a anuntat ca nu va mai reveni in USR dupa ce referendumul intern a aratat ca partidul se va pozitiona impotriva initiativei Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei, anuntand ca va ramane parlamentar independent, afiliat grupului USR.

Dupa anuntarea oficiala a rezultatului referendumului intern, opus convingerilor exprimate de Nicusor Dan, fostul presedinte al USR a declarat ca isi mentine cuvantul dat anterior.

"Sunt un om de cuvant, cand am spus ca nu ma voi intoarce intr-un partid care are o pozitie pe aceasta tema, nu o voi face (...) Nu ma intorc intr-un partid care in mod oficial pe aceasta chestiune se pozitioneaza intr-o directie sau alta, altfel decat am spus in campanie", a declarat, luni dimineata, Nicusor Dan.

Totusi, fostul lider al USR a remarcat scorul strans de la referendum, ceea ce dovedeste ca discutia nu trebuia sa aiba loc acum, pentru ca divizeaza atat USR, cat si publicul pe care partidul il are, informeaza Agerpres.

Intrebat de jurnalisti ce va face in continuare, unde va gasi sprijin politic pentru activitatea sa parlamentara, Nicusor Dan a raspuns: "Raman in Parlamentul Romaniei si voi colabora cu oricine are nevoie".

"Ca parlamentar, probabil voi ramane independent afiliat grupului USR", a adaugat el.

Cat priveste proiectele legislative, Nicusor Dan a spus ca va vota alaturi de fostii colegi din USR "atunci cand convingerile mele vor fi identice cu cele ale grupului".

In plus, el nu a exclus posibilitatea de a vota initiativele altor grupuri parlamentare, daca ele vor fi in acord cu propriile lui pozitii. "Pe proiecte specifice am facut asta si pana acum", a reamintit Nicusor Dan.

Urmeaza ca BPN al USR sa ia in discutie rezultatele referendumului intern si sa decida cum vor fi ele aplicate.

Presedintele interimar al USR face un apel la Nicusor Dan sa revina in partid

Pe de alta parte, presedintele interimar al USR, Elek Levente, a facut, luni, un apel catre Nicusor Dan sa revina in formatiunea politica, afirmand ca, in opinia sa, el este "cea mai importanta persoana din partid" si ca nu vrea sa se gandeasca la varianta in care mai multi membri ai USR ar putea sa plece, urmandu-l pe fostul lider.

"Acest referendum a fost un exercitiu democratic. (...) Dupa parerea noastra, din acest exercitiu democratic Uniunea Salvati Romania iese mai intarita, mai puternica. Trebuie sa fim constienti cu totii ca nu exista, in urma acestui exercitiu, invinsi si invingatori.

A fost doar un exercitiu democratic, dupa care trebuie sa ne asezam toti la aceeasi masa si sa continuam ce am inceput anul trecut. Dupa aceasta conferinta, Biroul National al partidului se va reuni intr-o sedinta extraordinara pentru a lua deciziile care se impun", a declarat presedintele interimar la USR, citat de News.ro.

Elek Levente a afirmat ca face un apel catre Nicusor Dan sa revina in partid, precizand ca, in opinia sa, acesta este "cea mai importanta persoana din partid".

"Eu am incercat sa iau legatura azi dimineata cu el (Nicusor Dan - n.r.). Probabil a stat noaptea la intrebari si la ora asta inca nu raspunde, dar cu siguranta dupa intalnirea asta vom discuta. (...) Eu i-as face un apel sa revina in partid. (...) Din punctul meu de vedere, Nicusor Dan este cea mai importanta persoana din partid si locul lui este alaturi de noi", a spus Levente.

Solicitat sa raspunda daca in cazul in care fostul lider al USR nu vrea sa revina in partid e posibil ca si alti membri sa paraseasca formatiunea politica, Levente a spus ca nici nu vrea sa se gandeasca la acest lucru.

Dobrovie: Paradoxal suntem de acord cu referendumurile interne, dar nu cu cele externe

De aceeasi parte a baricadei cu Nicusor Dan s-a situat si deputatul USR Matei Adrian Dobrovie. Intr-o postare pe Facebook, Matei Dobrovie scrie ca a militat pentru nepozitionare la referendumul intern USR, "in speranta ca Nicusor Dan se va intoarce in USR".

"Este un moment trist in care cel fara de care noi toti nu eram aici ramane in afara partidului. Majoritatea membrilor Platformei USR Popular considera ca pozitionarea impotriva unui referendum si a modificarii Constitutiei declansate de o initiativa cetateneasca sunt contrare democratiei. Democratia este puterea poporului care-si exercita suveranitatea prin diverse instrumente definite de Constitutie si de legi. Unul dintre aceste instrumente este referendumul.

Daca vrem ca Romania sa fie stat de drept, nu se pot interzice anumite referendumuri doar pentru ca nu suntem de acord cu ce solicita ele. Nu politicienii au lansat initiativa cetateneasca, ci poporul si el trebuie sa decida. In plus, Initiativa indeplineste, si depaseste, cerintele articolului 150 din Constitutia Romaniei, referitor la numarul total de semnaturi si dispersia lor teritoriala. Paradoxal suntem de acord cu referendumurile interne, dar nu cu cele externe. Adica oamenii din USR au dreptul la ele, dar populatia Romaniei nu are dreptul sa-si spuna parerea", a mai scris deputatul USR pe Facebook.

In plus, acesta sustine ca pentru a fi un partid mare, USR trebuia sa ramana o uniune in care sa coexiste mai multe curente de gandire, care "sa se respecte si sa colaboreze pe lucrurile care ne-au adus impreuna".

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Nicusor Dan referendum coalitie USR , #USR
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
usr dispare!! asta a fost!!