Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Niculae Badalau > PSD
A   A   A

Noul sef al Departamentului Centenar s-a facut politician dupa ce a esuat ca fotbalist: Vezi ce fabula a scris

Noul sef al Departamentului Centenar s-a facut politician dupa ce a esuat ca fotbalist: Vezi ce fabula a scris
Foto: Facebook / Paul Cotirlet
Un tanar de 29 de ani, fost junior la echipa de fotbal Petrolul Moinesti, este de doua luni sef al Departamentul Centenar din Ministerul Culturii, avand sarcina de a coordona toate evenimentele organizate la nivel national pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Paul Claudiu Cotirlet (foto) a fost sef de cabinet al senatorului Niculae Badalau, actualul presedinte executiv al PSD si a candidat fara succes la primaria din localitatea sa natala. Este doctor in istorie, titlu obtinut cu teza "Politica, fotbal si diplomatie in Peninsula Balcanica. 1896-1933", iar in 2012 a absolvitun curs al Colegiului National de Aparare destinat "ofiterilor cu gradul de colonel/similar, precum si expertilor civili care ocupa sau urmeaza sa ocupe functii de conducere de nivel inalt".
Intr-un amplu interviu acordat pentru Pressone.ro, Paul Cotirlet dezvaluie cum a ajuns politician si secretar de stat in Ministerul Culturii, marturiseste ca nu cunoaste numele niciunui poet sau prozator roman contemporan si isi asuma fabula "Cei trei catelusi", pe care a postat-o anul trecut pe pagina sa de Facebook.

Explicand cum a ajuns sa ocupe o functie atat de importanta si onoranta totodata, Cotirlet a declarat: "S-a luat decizia, care (sic!) o consider eu ca fiind inteleapta, ca persoana respectiva sa fie din domeniul istoric".

"Eu am incercat sa accesez, sa-mi arat interesul si sa arat ca am competentele pentru care ar trebui sa fiu numit si, pana la urma, in noiembrie, am fost numit", a mai adaugat el.
Secretarul de stat a vorbit pe larg si despre activitatea sa, recunoscand ca au fost judete care n-au trimis prea multe proiecte pentru aniversarea Centenarului.

"Iar noi, ca o idee izvorata din cadrul Departamentului, dorim, odata cu publicarea acestor proiecte, sa incercam sa suplinim absenta proiectelor din anumite judete prin prezenta noastra fizica, cu ajutorul unor conferinte stiintifice si al unor proiecte proprii, prin care spiritul patriotic sa dainuie si in acele zone", a explicat el.

Citeste si:
Zeci de milioane de euro pentru statui, monumente, catedrale, cu ocazia Centenarului Marii UniriFirea plateste din banii bucurestenilor mai multe concerte in toata tara, sub pretextul CentenaruluiIohannis a retrimis in Parlament Legea Centenarului: Si titlul e gresit. Nu respecta faptele istorice
De asemenea, intrebat printre altele, in calitate de istoric, despre cei mai grei ani pentru Romania in ultimul veac, Cotirlet a sustinut ca acestia nu au fost anii comunismului, "cu siguranta".

"Nu stiu, nu pot sa cataloghez, dar cu siguranta pot spune ca perioada invaziilor otomane, cred, consider, ca ar fi mai grea", a adaugat el, desi intrebarea se referea limpede la ultimii 100 de ani.

Secretarul de stat a mai povestit si cum a ajuns in politica.
"Teza mea de doctorat s-a intitulat 'Politica, fotbal si diplomatie'. Prin aceasta teza de doctorat pot sa spun ca am reusit sa unesc trei lucruri care mie imi plac in mod deosebit. Poate catalogarea lor nu este cea mai reusita in functie de preferintele mele − politica, fotbal, diplomatie −, dar sunt cele trei lucruri care mie imi plac in mod deosebit.

Am practicat fotbalul la nivel profesionist. In momentul in care am constatat ca nu pot ajunge la nivelul pe care il visam, atunci am optat pentru o viitoare cariera politica", a declarat el.

Intrebat daca s-a indoit vreodata de capacitatile sale de a conduce Departamentul, Paul Cotirlet a dezmintit categoric.

"Nu! Niciun moment! Eu lucrez in mediul politic de 9 ani de zile. Am plecat de la consultant, am ajuns pana la director in cadrul Senatului, am facut pasii normali pentru ascensiune de acest tip. Sunt extrem de onorat si, chiar la inceput, emotionat de onoarea de a fi pe aceasta pozitie. Dar nu. Nu cred ca este un lucru care imi poate depasi capacitatile, atat intelectuale, cat si profesionale", s-a aratat el sigur pe sine.
Cat despre fabula "Cei trei catelusi", a recunoscut ca el a scris-o (cu toate ca in postarea de pe Facebook sustinea altceva), dar si ca ea se refera la adversarii sai politici din campania pentru Primaria Moinesti.

Redam un fragment din fabula compusa de secretarul de stat din Ministerul Culturii:

"A fost o data ca niciodata trei catelusi intr-o canisa.
Doi au crescut separat, au fost inchisi intr-o pivnita
Nu au mancat nimic, asteptand sa iasa din lesa
Pentru a devora o alta jivina, ce parea fara putinta.

Cel de-al treilea catelus, derutat asa din fire
Vroia (sic!) si el sa se afirme, sa conduca o mica haita
Dar era batran si hatru si nu era de crezare
Ca stie el sa latre si sa muste fara constiinta.
Primul catelus si cel mai tanar, i se mai spunea si Prostu'
Poza si inregistra intruna pentru posteritate
Nu i-a placut lui scoala si facea pe caraghiosu'
Lingea o mana aservita, din necesitate.

Umil si plin de servitute, era si cainele bolnav
Suferea de-o boala crunta se numea obezitate
A scrijilit numeroase usi, pentru a nu mai fi concav
Dar din pacate a esuat si s-a facut marsav.

Cei trei au latrat cum au putut timp de o luna, doua
Pentru o functie calduta intr-o primarie noua
Jignirile aduse sunt cunoscute voua
De aceea e mai bine sa ma fac ca ploua. (...)
"
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 13:22

 Articol citit de 4454 ori

Citeste si: