Primarul Timisoarei, pus sub acuzare intr-un dosar cu prejudiciu de 40 de milioane de euro UPDATE

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 11:49
7372 citiri
Primarul Timisoarei, pus sub acuzare intr-un dosar cu prejudiciu de 40 de milioane de euro UPDATE
Foto: Arhiva Facebook/ Nicolae Robu

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, s-a prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie.

El a refuzat sa faca vreo declaratie presei la sosirea la sediul DNA. Edilul a fost audiat in dosarul in care DNA investigheaza modalitatea in care statul roman a fost deposedat de 967 imobile, prejudiciul fiind estimat la 40 milioane euro.

UPDATE 1 La iesirea din sediul DNA, Robu a precizat ca a fost chemat pentru a fi pus sub acuzare in dosarul imobilelor, fiind revoltat de acuzatiile care i se aduc.

"Da (a fost pus sub acuzare - n.red.) . Sunt uluit de ceea ce mi se intampla. Eu am iesit in strada si mai ies pentru o justitie independenta, dar nu independenta de dreptate, de corectitudine, ci de persoane, de grupuri de interese. Sunt un om ultracinstit, ultra corect in tot ce fac. Singura mea avere e onoarea. Nu pot sa nu fiu revoltat cand cineva atenteaza la onoarea mea.

De ce sa fiu eu trimis in judecata, de ce apare numele meu intr-un material in care pe 4 pagini din 6 e vorba despre lucruri total straine mie. In cazul meu, vorbesc despre ce s-a intamplat sub semnatura mea, s-au vandut doar doua gioarse, doua maghernite. Nu de catre mine, cu o semnatura data de mine, fara sa mi se spuna ca acei chiriasi au venit mai tarziu. Sub garantia ca totul e legal data de aparatul de specialitate. Sunt 5 semnaturi inaintea semnaturii mele. Asta mi se reproseaza, ca am semnat ca primar.

Lucrurile sunt putin mai complicate. E vorba de un apartament de o camera, 25 metri patrati, si un apartament de 2 camere, 50 metri patrati, intr-un fund de curte. Au fost vandute unor chiriasi, eu nu zic legal sau nelegal, nu sunt jurist, de catre un aparat de specialitate. Fara sa spun eu cuiva vinde-le sau despre vanzarea respectiva. Oamenii le-au primit bucurosi, sunt cazuri sociale, le-au luat fara geamuri, fara usi, fara curent... Nu stiu pretul (la care au fost vandute - n.red.) ", a declarat Nicolae Robu la iesirea din sediul DNA.

Edilul a mai precizat ca prejudiciul in ce priveste cele doua locuinte este de 60.000 de euro.

"Eu nu ii reprosez domnului procuror ce s-a intamplat, dar ii reprosez evaluatorului. Stiti cat este considerat prejudiciul pentru aceste doua maghernite? Se spune ca e de 60.000 de euro. Pai daca le scoatem la licitatie? Scoatem 10.000 de euro? Nu este in regula, cineva isi bate joc de destine, eu am fost toata viata cinstit si mi-am onorat functiile", a mai spus Robu.

De asemenea, primarul a mai precizat ca este nevinovat si ca nimeni va avea niciun fel de probe impotriva sa.

"Nu ma pot pronunta de ce s-a intamplat inaintea mea, dar nimeni nu va avea nici cea mai mica proba impotriva mea, ca eu as fi pus pe cineva sa faca o vanzare cu incalcarea legii. Altii vor suporta consecintele daca au gresit", a mai aprecizat Nicolae Robu.

UPDATE 2 Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, s-a prezentat si el, luni, la sediul DNA, in dosarul vanzarii de imobile in acel oras, acesta subliniind ca nu este vinovat si ca toate tranzactiile au fost efectuate in mod legal, pe baza unor avize.

"Nu ma simt vinovat absolut deloc. Sunt povesti. Nu va dati seama, dupa atata vreme, cum se creeaza rechizitorii. 1.000 de locuinte in Timisoara, imobil. Daca este ceva, e vorba de apartamente - daca le generalizati. Nu stiu pentru ca ma cheama. Nu am vandut ilegal nimic. Tot ce am vandut a fost pe baza de avize. Nu am ce sa imi reprosez, nu am luat foloase necuvenite", a declarat fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, la intrarea in sediul DNA, potrivit Mediafax.

Acesta a fost chemat la cateva ore distanta de actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Nicolae Robu DNA, #primar Timisoara DNA , #primar Timisoara