Peste 700 de invitati la cea de-a saptea editie a Hope Concert, eveniment organizat de Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili

Comunicat de presa
Joi, 18 Aprilie 2019, ora 17:14
11429 citiri
Peste 700 de invitati la cea de-a saptea editie a Hope Concert, eveniment organizat de Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili

Ateneul Roman a fost gazda celei de-a saptea editii a Hope Concert, pe 14 aprilie, evenimentul anual organizat de Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili din Romania.

Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordachescu, solistele Feli si Alexandra Usurelu, Adrian Despot si Cezar Popescu (Vita de Vie) alaturi de Blue Noise, Zoli TOTH, trupa FiRMA, acompaniati de Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu au ales sa isi arate, prin muzica, sprijinul pentru programele desfasurate de Fundatie si pentru copiii din aceste programe.

Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV si Ambasador Hope and Homes for Children de noua ani, si Dragos Bucurenci, director de dezvoltare al Fundatiei.

Hope Concert 2019 a marcat aniversarea a 21 de ani de activitate a Hope and Homes for Children in Romania si s-a bucurat de prezenta Excelentei Sale Michele Ramis, Ambasadoarea Frantei, si a Excelentei Sale Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii, precum si a numerosi reprezentanti ai companiilor partenere ale Fundatiei, vedete si sustinatori.

Printre invitati s-au numarat: Corina Caragea, Diana Enache si Ramona Paun (PRO TV), Alina Vilcu, Omid Ghannadi, Cristina Joia, Laura Boghiu si Valentin Ionascu, echipa de arhitecti si designeri de interior din echipa "Visuri la cheie" de la PRO TV, stilistul Adina Buzatu, Marius Pancu (Digi 24), Diana Sar si Olimpia Melinte, actritele din serialul "Vlad" de la PRO TV, Mihai Morar (Radio ZU).

Hope Concert este cel mai important eveniment pe care Hope and Homes for Children il organizeaza in fiecare an pentru a atrage atentia asupra programelor de dezinstitutionalizare si de prevenire a separarii copilului de familie pe care le desfasoara in Romania incepand cu anul 1998.

Peste 700 de invitati au fost prezenti la Ateneu si au urmarit momentele artistice impresionante dedicate celor mai vulnerabili copii ai Romaniei.

Pentru al saptelea an consecutiv, Ateneul Roman a fost locul in care muzica clasica s-a contopit cu ritmurile pop si rock, dand glas sperantei si caritatii, in sprijinul copiilor vulnerabili.

Alexandra Usurelu a interpretat piesele "Tie" si "Ceva se intampla cu noi" acompaniata de Ansamblul Violoncellissimo. Violonistul Alexandru Tomescu a impresionat audienta prin interpretarea unui "Dans taranesc" semnat de Constantin Dimitrescu si a "Serenadei" semnate de Mircea Chiriac.

Soprana Irina Iordachescu a interpretat cu multa emotie aria Laurettei din opera "Gianni Schicchi" si faimoasa arie "Lascia ch'io pianga" compusa de G. F. Haendel.

Zoli TOTH a adus muzica neconventionala pe scena Ateneului, prin piesele "Iubeste si lasa" si "Patimile Estului" interpretate la instrumente de percutie. Ritmurile pop, rock si clasic s-au impletit in piesele "Va urma", interpretata de Feli, si "Mangaierea lumii", interpretata de trupa FiRMA.

Adrian Despot si Cezar Popescu (Vita de Vie), alaturi de grupul de backing vocals Blue Noise, au interpretat cunoscuta piesa "Luna si noi". Seara s-a incheiat memorabil cu melodia "Bohemian Rhapsody", interpretata de Ansamblul Violoncellissimo si Alex Gavril, chitaristul trupei FiRMA.

Si in acest an, programul Hope Concert a fost completat de povestile unor beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children. Prin intermediul unor filme emotionante narate de Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for children, publicul i-a cunoscut pe protagonistii acestor povesti.

Alina (23 ani), care a devenit mama la doar 15 ani, a primit ajutor de la Hope and Homes for Children pentru a-si lua acasa fetita plasata in asistenta maternala.

Serban este interesat de desen si arhitectura, dar familia sa nu l-a putut ajuta sa isi urmeze pasiunile. De un an, Serban este bursier in programul de educatie al Hope and Homes for Children si primeste sprijinul de care are nevoie pentru a-si implini visul de a construi case.

Ciprian si cei trei prieteni ai lui s-au cunoscut in Centrul de Servicii Sociale "Sfantul Spiridon" din Targu Frumos. Baietii au fost ajutati de Fundatie sa isi inceapa viata pe cont propriu, sa aiba o locuinta, iar acum lucreaza impreuna intr-o brutarie.

Ilie (10 ani) locuieste impreuna cu doi din cei sase frati ai sai intr-o casa de tip familial construita de Hope and Homes for Children in Targu Frumos. Cu sprijinul Hope and Homes for Children casa familiei lor a fost renovata, astfel incat cei trei copii sa fie reuniti cu mama lor.

O alta poveste impresionanta este cea a Lacramioarei, o mama cu 11 copii careia Hope and Homes for Children i-a daruit, anul trecut de Craciun, o casa noua. Ea a trait in orfelinate, unde a fost abandonata de parinti, pana la varsta de 18 ani, si si-a promis ca nu isi va abandona niciodata copiii.

Aurica este o tanara care viseaza sa devina medic inca de cand avea 7 ani, dar daca nu primea ajutor din partea Hope and Homes for Children ar fi trebuit sa renunte la acest vis. Acum ea este studenta in primul an la Facultatea de Medicina.si tocmai a terminat prima sesiune cu note mari.

"Nu mai suntem doar noi cei care vorbim despre traumele pe care le produce institutionalizarea asupra copiilor. Se intampla ceva: tot mai multe voci tinere se fac auzite cu marturii despre calvarul copilariei traite fara familie. Sunt vocile celor care au crescut in orfelinate. Inversunati, dar autentici, stiu cel mai bine despre ce vorbesc, pentru ca au trait ei insisi cosmarul pe care noi doar il banuim sau ni-l imaginam. Au creat organizatii. S-au constituit in asociatii. Lupta pentru cei care inca sufera durerea cumplita a institutionalizarii. Pentru ca ei stiu foarte bine cat doare si ce rani adanci lasa sindromul de separare. Desi macinati de lipsa de afectiune si de absenta iubirii parintesti, sunt hotarati sa puna umarul la distrugerea acestei traume pentru generatiile de copii care vin dupa ei. Pot doar sa imi inchipui cat de crunt trebuie sa fie sa cresti fara parinti, fara iubire. Si totusi, ei ofera atat de mult celor din jurul lor si fac tot ce le sta in puteri pentru ca alti copii sa nu mai sufere cat au suferit ei. Ei sunt eroii mei. Lor le dedic aceasta editie a Hope Concert, inclinandu-ma in fata lor." - Stefan Darabus, Director regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children

"Orfelinatele din Romania nu dispar doar pentru ca noi refuzam sa ne gandim la ele. Ele dispar pentru ca niste oameni incapatanati refuza de 21 de ani sa accepte ca un copil poate fi crescut intr-o astfel de institutie.Cu fiecare institutie inchisa, cu fiecare copilarie salvata, colegii mei schimba nu doar destinul copiilor cu care lucreaza, ci si destinul nostru ca societate si ca tara." - Dragos Bucurenci, Director de dezvoltare, Hope and Homes for Children

"Daca pe copiii nostri ii iubim neconditionat, ii iubim si cand suntem obositi, si cand ei gresesc, si cand nu sunt geniali, ascultatori, corecti, copiii din vechile centre de ce primesc adesea corectii, reprosuri, dispret sau sedative?! Au nevoie ca toti ceilalti de imbratisari, mangaieri si dragoste, de o casa si de o familie. Sunt copii care au nevoie de noi sa le facem casele, sa ne asiguram ca au parte de o atmosfera de familie si au nevoie de noi sa-I iubim neconditionat. Credeti ca putem reusi impreuna?" - Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children

"'Da, tata, din aripi! Hai, fetita mea, da din aripi!' - acestea sunt cuvintele pe care tatal meu mi le spunea cand ma invata sa 'zbor' in Dunare. Asa am invatat sa ma echilibrez si sa inaintez, in ciuda curentilor. In curtea copilariei mele de la Dunare aveam un cires batran, plin de cirese albe, dulci, in al carui varf imi placea sa ma urc, ca sa privesc apa. Ea lega orasul meu de cel al surorii mele, iar asta mi se parea ca mi-o aduce mai aproape. In timp, mi-am dorit sa pot fi si eu ca o apa care leaga oamenii si asa am inceput sa cant. Am gasit in muzica cel mai frumos mod prin care sa pot aduce oamenii impreuna, prin concertele mele. Dunarea este pentru mine un puternic simbol de apartenenta. Ma emotioneaza puternic situatiile in care copiii risca sa fie separati de cei iubiti si sunt fericita sa pot fi alaturi prin muzica mea de Hope and Homes for Children, fluviul atator suflete care indraznesc sa viseze la pastrarea familiilor impreuna." - Alexandra Usurelu, solista

"Una dintre cele mai mari bucurii ale mele este aceea de a-i ajuta pe copii. Hope and Homes for Children transforma dorintele noastre in realitate, infaptuind adevarate miracole pentru copiii aflati in dificultate. Cum altfel sa numesti iubirea, caldura si siguranta pe care copiii le regasesc cu ajutorul oamenilor extraordinari de la Hope and Homes for Children? Copiii sunt asemenea ingerilor: lumini venite printre noi. Trebuie sa ii ajutam cat de mult putem, caci pentru ei ne straduim sa cream o lume mai buna si mai frumoasa. In calitate de ambasador Hope and Homes for Children voi lupta cu armele mele - vioara si arcusul, dupa cum spunea Enescu - pentru binele copiilor!" - Alexandru Tomescu, violonist, Ambasador Hope and Homes for Children

"Cunoscand acum bucuria de a fi mama, nu pot sa imi imaginez ce as simti daca as fi nevoita sa traiesc separata de copilul meu. Problema copiilor institutionalizati cred ca este si un test de la Dumnezeu prin care noi sa demonstram ca, dincolo de iubirea pentru aproape, exista si iubirea si puterea sa ajutam copiii al caror destin nu a fost usor. Hope and Homes for Children Romania lupta de peste 20 de ani pentru a oferi posibilitatea tuturor copiilor sa aiba o familie, iar eu nu pot decat sa sustin, prin muzica mea, aceasta initiativa minunata." - Feli, solista

"Mi-a placut foarte mult line-up-ul din acest an, mi-a placut ca au venit artisti cu energie buna, imi plac si oamenii pe care ii vad in sala la concert, oameni care sunt conectati la cauza Hope and Homes for Children. Mesajul Fundatiei a ajuns demult in sufletul oamenilor. Acum, dupa sapte ani, trimitem proiectul la scoala - se vede prin cifre, prin realizari, prin zambetele copiilor care au iesit din aceste centre ingrozitoare. Sper ca Hope and Homes for Children sa nu se schimbe niciodata!" - Zoli Toth, muzician

"Am fost extrem de impresionat de prestatia tuturor muzicienilor si cantaretilor de pe scena, iar finalul, cu Freddy Mercury, a fost superb. Dar ceea ce m-a impresionat cel mai tare au fost povestile tinerilor, suferintele lor si felul in care au fost ajutati de Hope and Homes for Children." - Excelenta Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii in Romania

"Este a doua editie a Hope Concert la care particip si trebuie sa spun ca a fost extraordinar. Amestecul de muzica clasica si moderna, Alexandru Tomescu, Irina Iordachescu, Marin Cazacu, povestile copiilor, totul a fost impresionant. Vreau sa felicit Hope and Homes for Children pentru seara minunata pe care ne-a oferit-o!" - Excelenta Sa Michele Ramis

Hope Concert a fost prezentat de City Insurance.

Sponsori: Farmaciile Alphega, UPC Romania, Tema Energy

Parteneri strategici: Kaufland Romania, ARVAL, Holcim Romania, JYSK Romania, NN, Fondation Solidarite Societe Generale, AREI - Asociatia Investitorilor in Real Estate

Partener media principal: PRO TV

Organizatorul evenimentului: Quartz Media Production

Eveniment sustinut de: Backstage Production Group, Filarmonica "George Enescu", OVE, Gitana, Anaide, Aqua Carpatica, Antalis

Parteneri media: Tananana, Adevarul, Click!, Catavencii, Blitz TV, Revista Cariere, Observator Cultural, Nine O'Clock, Agerpres, A List Magazine, Parents, Gala Societatii Civile, CSR Media, Qbebe, BookHub, Business 24, Ziare.com, ZiarMM, Editia de Dimineata.

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 57 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere.

Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate.

Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 455 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.

In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat.

Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 930 in regim de urgenta si 8.998 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.

Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra.

Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Hope Concert 2019 , #concerte