Grammy 2019: Childish Gambino, marele castigator, nu a venit sa isi ridice premiul

Luni, 11 Februarie 2019, ora 08:23
5730 citiri
Grammy 2019: Childish Gambino, marele castigator, nu a venit sa isi ridice premiul
Foto: Facebook/Recording Academy / GRAMMYs

Childish Gambino, numele de pe scena muzicii al actorului Donald Glover, a obtinut patru trofee, pentru piesa "This Is America", la editia de anul acesta a premiilor Grammy, care au fost decernate duminica seara, la Los Angeles.

"This Is America", care se refera la identitatea populatiei de culoare si brutalitatea politiei, a fost desemnat cel mai bun cantec al anului, devenind prima piesa rap din istorie recompensata cu prestigiosul trofeu, potrivit Associated Press. Piesa a mai primit premiile Grammy pentru cea mai buna inregistrare a anului, cel mai bun videoclip muzical si cea mai buna interpretare rap.

Kacey Musgraves a castigat mult ravnitul premiu Grammy pentru cel mai bun album al anului, "Golden Hour", dar si trofeele pentru cea mai buna piesa country, "Space Cowboy", si cea mai buna interpretare country, "Butterflies".

Childish Gambino a absentat, insa, de la gala Grammy, la fel ca si alte nume mari ale genului, precum Kendrick Lamar si Jay-Z.

Canadianul Drake a participat la ceremonie, unde a primit premiul pentru cel mai bun cantec rap, "God's Plan".

In ciuda faptului ca muzica rap este cel mai ascultat gen in SUA, reprezentantii acestuia aleg sa nu participe la gala Grammy, unde, de cele mai multe ori, sunt ignorati. Insa Drake, cel mai ascultat artist pe serviciile de streaming in 2018, a declarat in discursul de acceptare ca muzicienii nu trebuie sa isi faca griji pentru premii, pentru ca, de fapt, castigul vine in momentul in care fanii canta piesele lor.

La aceeasi gala, muzicianul american Chris Cornell, care s-a sinucis in mai 2017, a obtinut postum premiul Grammy pentru cea mai buna interpretare rock cu piesa "When Bad Does Good".

Fostul presedinte american Jimmy Carter a castigat la categoria "cel mai bun album vorbit" cu "Faith - A Journey for All".

Lady Gaga si Brandi Carlile au castigat fiecare cate trei premii Grammy.

Astfel, Carlile - artista cu cele mai multe nominalizari anul acesta, sapte - a castigat premii Grammy in categoriile dedicate genului Americana si American Roots, in timp ce Lady Gaga a primit trofee pentru cea mai buna interpretare a unui duo/grup pop, pentru "Shallow", de pe coloana sonora a filmului "A Star Is Born" (impreuna cu Bradley Cooper), dar si cea mai buna interpretare pop, pentru "Joanne". Piesa "Shallow" a mai primit premiul pentru cel mai bun visual media.

Ceremonia de duminica seara a fost dominata de femeile din industria muzicala americana. Michelle Obama, fosta prima doamna a SUA, a avut o aparitie surpriza in deschiderea evenimentului de la Staples Center din Los Angeles, la care vedete precum artista hip-hop Cardi B, Lady Gaga, Jennifer Lopez, actrita Jada Pinkett Smith si gazda Alicia Keys au vorbit despre puterea muzicii.

Evenimentul televizat a debutat cu Camila Cabello, care a interpretat pe scena o versiune dance a single-ului "Havana", alaturi de artistii J Balvin, Ricky Martin si Young Thug.

Alicia Keys, Gaga, Dolly Parton, Miley Cyrus, Janelle Monae, Diana Ross, Katy Perry si laureatul premiului Grammy pentru cel mai bun album country Kacey Musgraves au mai sustinut recitaluri pe scena.

Numarul mare de vedete feminine de la editia de anul acesta a galei a fost in contradictie cu ceremonia de anul trecut, cand Recording Academy, organizatoarea evenimentului, a fost chiar acuzata de discriminare.

Anul trecut, starul retro R&B Bruno Mars a fost marele castigator al galei Grammy, fiind recompensat cu sase premii, printre care trofeele pentru categoriile majore "cel mai bun album" ("24K Magic"), "cea mai buna inregistrare" si "cel mai bun cantec" ("24K Magic").

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Grammy 2019, #premii Grammy 2019 , #Grammy