Anul 2020 este Anul International al Sunetului

Miercuri, 01 Ianuarie 2020, ora 08:00
4529 citiri
Anul 2020 este Anul International al Sunetului
Foto: Facebook International Year of Sound 2020

Anul 2020 a fost declarat Anul International al Sunetului (IYS 2020) si reprezinta o initiativa globala in scopul evidentierii importantei stiintei sunetului si a stiintelor si tehnologiilor conexe pentru toti din societate, potrivit sound2020.org/.

Cu ocazia Anului International al Sunetului vor avea loc activitati coordonate la nivel regional, national si international, care vor viza stimularea intelegerii in intreaga lume a rolului important pe care il joaca sunetul in toate aspectele societatii. De asemenea, aceste activitati vor incuraja intelegerea necesitatii controlului zgomotului in natura, in mediul inconjurator si la locul de munca.

Sunetul joaca un rol important in toate activitatile umane, iar aplicatiile acusticii se regasesc in aproape toate aspectele societatii moderne. Subdisciplinele sunetului sunt, conform sursei citate: aeroacustica, semnalul audio, procesarea semnalului, acustica arhitecturala, bioacustica, electroacustica, zgomotul de mediu, acustica muzicala, controlul zgomotului, auzul si psihoacustica, acustica fizica, vorbirea, ultrasunetele, sunetul si vibratiile subacvatice.

Sunetul este o parte esentiala a comunicarii intre oameni: sub forma de vorbire, ca sunet de avertizare, precum si in muzica si sunete creative. Cu toate acestea, exista o ingrijorare cu privire la sunetul la volum mare, care mai apoi devine zgomot si care trebuie controlat pentru a asigura medii de munca acceptabile si sigure.

Comisia Internationala pentru Acustica (ICA) incurajeaza statele membre si filialele internationale sa promoveze cele mai bune practici in materie de sunet in cursul anului 2020 pentru a celebra Anul International al Sunetului (IYS 2020).

ICA va gazdui reuniunea de deschidere a Anului International al Sunetului la Universitatea Sorbona din Paris in ianuarie 2020. Totodata, ICA va organiza o competitie la nivel mondial pentru studenti si elevi referitoare la obiectivele Rezolutiei UNESCO privind importanta sunetului in lume. Intalniri la nivel mondial pe tema Anului International al Sunetului vor avea loc la Lyon (Franta, 20-24 aprilie), Chicago, Illinois (SUA, 11-15 mai), Stockholm (Suedia, 15-18 iunie), Praga (Republica Ceha, 12-16 iulie), Seul (Coreea de Sud, 23-26 august 2020), Florianopolis (Brazilia, 27-20 septembrie) si Cancun (Mexic, 9-13 noiembrie).

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#2020 an international sunet , #stiri muzica