Avocatul Monicai Ridzi: Ministrul Justitiei sa iasa din biroul luxos sa vada cum stau detinutii

Duminica, 01 Martie 2015, ora 22:15
3844 citiri
Avocatul Monicai Ridzi: Ministrul Justitiei sa iasa din biroul luxos sa vada cum stau detinutii
Foto: AM Press

Alexandru Chiciu, avocatul Monicai Iacob Ridzi, a spus, duminica, dupa ce a vizitat-o pe aceasta in penitenciar, ca fac un apel catre ministrul Justitiei sa iasa din "biroul sau luxos" si sa viziteze penitenciarele, ca sa vada conditiile in care stau detinutii si in care lucreaza personalul.

Dupa ce a vizitat-o mai bine de doua ore pe Monica Iacob Ridzi, la sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, avocatul Alexandru Chiciu a spus ca sistemul penitenciar este "la pamant", conditiile nu sunt potrivite pentru detinuti, cu atat mai mult pentru un detinut bolnav, cum este clienta sa, iar ministrul Justitiei trebuie sa gaseasca o solutie.

Sotul Monicai Iacob Ridzi: Starea de sanatate i s-a agravat. Nu poate primi tratamentul potrivit

"Se simte rau (n.r. - Monica Iacob Ridzi), nu este absolut niciun fel de exagerare, este o situatie dificila, este zguduitor si pentru mine ca avocat, dincolo de faptul ca sunt avocat, sunt si prieten de familie, este un apel zguduitor pe care il fac, il rog pe ministrul Justitiei sa paraseasca biroul luxos in care se afla si sa vada cum stau detinutii, cum stau cei care au grija de detinuti, pentru ca nu este doar o problema a detinutilor, este si a celor care au grija de detinuti.

Sistemul penitenciar este la pamant, oamenii de aici fac tot ce pot sa faca in limita legii, de a asigura, nu Monicai Iacob Ridzi, ci celor din penitenciarele romanesti, sa le asigure conditii decente. Dar oamenii sunt legati de fonduri, de imposibilitati legale si de niste ordine aberante. Daca domnul ministru poate sa isi faca timp sa analizeze ordinele care reglementeaza situatia penitenciarelor, cred ca multa lume i-ar fi recunoscatoare. Insa cred ca domnia sa ar trebui sa paraseasca acel birou si sa vina mai des in penitenciare sa vorbeasca cu cei care asigura paza si protectia aici", a afirmat avocatul, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca Monica Iacob Ridzi este intr-o situatie deplorabila si "abia se tine pe picioare", aflandu-se la infirmeria penitenciarului, unde sta in camera cu o alta femeie, condamnata pentru omor.

ANI: Monica Iacob Ridzi nu are avere nejustificata. Avocat: Dovada ca nu a furat

"Monica Iacob Ridzi este intr-o situatie deplorabila, este un om cu 13 boli, care abia se tine pe picioare. Este la infirmerie, nu exista nici un fel de favor pe care acest om sa il primeasca. Dimpotriva, starea ei ar impune mult mai multe elemente particulare fata de starea de sanatate. Nu este tratata favorizat, este tratata la fel ca orice alt detinut.

Primul pas pe care il vom face va fi o cerere de transfer intr-un spital penitenciar, dar vom apela la toate mijloacele legale pe care le avem. Toate cererile pe care le avem de facut le vom face in perioada urmatoare, vom duce acest razboi pana la capat", a mai afirmat avocatul, adaugand ca de cand se afla in perioada de carantina clienta sa a fost vizitata si de cei doi copii, pe care i-a vazut "din spatele unui geam".

Tiberiu Iacob Ridzi, care l-a insotit pe avocat la penitenciar, spunea ca starea de sanatate a sotiei sale s-a agravat si ca acesteia nu ii poate fi administrat in penitenciar tratamentul de care are nevoie.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Politia Judeteana Cluj, fiind incarcerata la sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta in perioada de carantina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Monica Iacob Ridzi inchisoare , #arestata