Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mircea Lucescu > nationala
A   A   A

Mircea Lucescu dezvaluie adevaratul motiv al plecarii de la nationala Turciei: "Nu sunt demis"

Mircea Lucescu dezvaluie adevaratul motiv al plecarii de la nationala Turciei: "Nu sunt demis"
Foto: Hepta.ro
Mircea Lucescu a vorbit pe larg despre plecarea de la nationala Turciei si a dezvaluit care este adevaratul motiv al despartirii de turci.

Potrivit lui "Il Luce", nu s-a pus problema unei demiteri sau a unei demisii, fiind o despartire pe cale amiabila.

Iar decizia fost luata pentru ca turcii nu voiau sa ii ofere prelungirea contractului scadent in vara, iar el nu isi dorea sa il incurce pe viitorul selectioner, care ar fi preluat nationala dupa debutul preliminariilor pentru Euro 2020.

"Vreau sa va spun ca nu sunt nici demis, nici eu nu am cerut sa fiu demis. A fost o intelegere foarte clara, eu mi-am incheiat mandatul pentru care am fost chemat acolo. Am construit o echipa tanara, noua, incepe o noua competitie acum, eu aveam contractul pana in vara. Nu e corect nici din partea mea, din punct de vedere profesional, sa incep o competitie si dupa sa il las pe altul. Stiu ce am patit si eu cand am preluat. Am avut o discutie cu presedintele Federatiei si am spus ca e mai bine in aceste conditii, daca nu se prelungeste contractul pe toata perioada preliminariilor, e mai bine sa ma retrag si sa vina altcineva.
Citeste si:

Mircea Lucescu a fost demis de la nationala Turciei - oficialPrima reactie a lui Mircea Lucescu dupa ce a fost dat afara de la nationala Turciei

Am preluat o echipa cu o medie de varsta de 29 de ani, am ajuns la 23. Am avut si rezultate bune, adica am batut Croatia, am batut in Suedia, am batut Irlanda, am batut Iran. Am facut multe meciuri nule, dar tinant cont ca e o echipa complet tanara, jucatori care din cauza situatiei existente in fotbalul turcesc, unde pot sa joace toti strainii. Si duminica am fost la un meci al lui Galatasaray, erau 11 straini, niciun jucator de echipa nationala. Cu toate echipele din Istanbul se petrec aceleasi lucruri", a declarat Mircea Lucescu pentru Telekom Sport.
Sub comanda tehnicianului roman in varsta de 73 de ani, reprezentativa Semilunei a disputat 17 meciuri, inregistrand patru victorii, sase remize si sapte infrangeri.

Locul lui Lucescu ar urma sa fie luat de antrenorul lui Besiktas, Senol Gunes, care a mai pregatit reprezentativa Turciei in perioada 2000-2004.

2,5 milioane de euro pe an a fost salariul lui Mircea Lucescu la nationala Turciei, pe care o pregatea din luna august a anului 2017.
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 19:38

 Articol citit de 8612 ori

Citeste si: