USR ii cere lui Iohannis sa respinga propunerile de ministri ale PSD

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 16:16
3561 citiri
USR ii cere lui Iohannis sa respinga propunerile de ministri ale PSD
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Uniunea Salvati Romania a transmis, luni, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care isi exprima increderea ca acesta va numi in functiile de ministri "doar persoane care respecta criteriile de integritate si profesionalism necesare indeplinirii cu demnitate si eficienta a mandatelor ce le vor fi incredintate".

"Romania a traversat anul acesta mai multe crize politice care au avut la origine incercarea partidului de guvernamant de a-si apara politicienii suspectati pentru coruptie. Numirea unor ministri a caror integritate este pusa sub semnul intrebarii de justitie si de opinia publica, in locul unor ministri care au plecat din Guvern din cauza acelorasi probleme, ar reprezenta focarul crizei urmatoare", se arata in scrisoarea USR.

USR sustine ca Romania are nevoie de demnitari integri si competenti care sa lucreze in folosul cetatenilor si pentru dezvoltarea tarii, in conditii de stabilitate politica.

"Numirea in Guvern a unor politicieni cu probleme de integritate transmite un semnal negativ catre societate care va intelege ca meritele profesionale si cinstea sunt facultative pentru obtinerea unor inalte pozitii in stat. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care romanii onesti si competenti aleg sa paraseasca tara, descurajati de ascensiunea unor persoane pe alte criterii decat meritul. Multi isi vor pierde increderea in institutiile statului si in viitorul Romaniei ca stat modern si european in care primeaza valoarea si nu apartenenta la un clan familial sau politic", continua semnatarii.

"Credem ca este responsabilitatea noastra, a fortelor reformatoare din societate, sa spunem nu acestor practici care amintesc de premodernitate si nu au nicio legatura cu acea Romanie spre care aspiram. In acest context, domnule presedinte, ne exprimam increderea ca veti numi in functie doar persoane care respecta criteriile de integritate si profesionalism necesare indeplinirii cu demnitate si eficienta a mandatelor ce le vor fi incredintate", arata USR in finalul scrisorii.

Propunerile de numire a noilor ministri votati saptamana trecuta de conducerea PSD - Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor si Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene - au ajuns, luni, la Palatul Cotroceni.

PSD a decis cu ce propuneri merge la Iohannis si nu are un plan B. Tariceanu isi pastreaza ministrul penal in Guvern

Dragnea si-a numit un vechi amic la Dezvoltare, vizat de o ancheta DNA UPDATE Paul Stanescu: In viata mea, nu am dat cu subsemnatul

Felix Stroe, ministrul propus la Transporturi, are o strada care-i poarta numele

Cine este Felix Stroe, propunerea de ministru al Transporturilor: Fost comandant de nave de razboi, are si cetatenia moldoveneasca

Cine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene: Apropiat al Rovanei Plumb, a mai detinut aceasta functie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Iohannis respingere ministri Tudose Dragnea , #guvern