Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Tudose se lauda ca suntem printre cele mai sigure tari din lume: Nu cunoastem notiunea de atentat pe viu

Tudose se lauda ca suntem printre cele mai sigure tari din lume: Nu cunoastem notiunea de atentat pe viu
Foto: Facebook/Mihai Tudose
Premierul Mihai Tudose s-a laudat, miercuri seara, cu nivelul de securitate al tarii noastre, sustinand chiar ca Romania a fost ferita de "atentate pe viu", fapt nu tocmai corect.

"Romania e una dintre cele mai sigure tari din Europa si din lume. Nu cunoastem notiunea de atentat pe viu. (...) Tara e in siguranta cat timp sistemele functioneaza", a spus Tudose la Romania TV.

Este adevarat ca Romania nu a fost tinta unor atentate teroriste precum cele care au ingrozit lumea, dar au existat cateva atacuri catalogate astfel de autoritati.

Cel mai recent astfel de eveniment a avut in 2002, cand Dragos Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fata Liceului Jean Monnet din Bucuresti o grenada sustrasa din depozitul de munitii al unei unitati militare. Cinci elevi au fost raniti in acel incident.
In 2001, la Focsani, un atentat cu grenada a avut loc asupra unui ofiter de politie, ranindu-l.

La 9 martie 1995, o bomba amplasata sub o masina a explodat in fata Palatului de Justitie din Suceava. Vinovata a fost o femeie care se afla in plin divort si care voia sa isi ucida sotul pentru a ramane cu averea. Atunci, un politist a fost ucis, iar alti cinci militari si un civil au fost raniti. Acest act a fost catalogat drept act terorist.

Mai cunoscut este atentatul din 1920 din Senatul Romaniei comis de Max Goldstein, un militant comunist si anarhist roman de origine evreiasca care a comis acte de terorism in numele ideologiei stangii radicale, Saul Osias si Leon Lichtblau. In urma atentatului, Ministrul Justitie, Dimitrie Greceanu, a murit la spital. Au murit atunci si senatorii Demetriu Radu si Spirea Gheorghiu. In urma atentatului au fost si raniti presedintele Senatului, Constantin Coanda si episcopul ortodox Roman Ciorogariu
A.G.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 09 August 2017, ora 22:59

 Articol citit de 1982 ori

Citeste si: