Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mihai Tudose > premier
A   A   A

Tudose prezinta raportul Politiei in cazul pedofilului. Care va fi urmatoarea mutare in razboiul cu Carmen Dan?

Tudose prezinta raportul Politiei in cazul pedofilului. Care va fi urmatoarea mutare in razboiul cu Carmen Dan?
Foto: Arhiva Facebook/Carmen Dan
Seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, a fost vineri la sediul Guvernului, unde i-a prezentat lui Mihai Tudose raportul in legatura cu cazul politistului pedofil. Premierul ii ceruse acest document miercuri, cand a refuzat cererea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l demite pe Despescu.

Discutia dintre Despescu si premier a avut loc la pranz si a durat circa 10 minute. Dupa ce a citit raportul, Tudose se pare ca va anunta chiar in aceasta seara, in jurul orei 19:00, ce decizie a luat, informeaza Realitatea TV.

PSD s-a divizat si mai puternic dupa ce Tudose a cerut in direct, la Antena3, demisia apropiatei lui Liviu Dragnea, Carmen Dan. Ruptura dintre el si liderul PSD a aparut insa inca de anul trecut. Cei doi chiar au inceput noul an contrazicandu-se pe tema restructurarii Guvernului.
Dupa cazul politistului-pedofil, care a umblat liber zile intregi fara sa fie recunoscut de propriii colegi si sefi si dupa ce au iesit la suprafata chiar detalii ca acestia ar fi musamalizat dosare in care era cercetat in trecut, Carmen Dan a cerut demiterea sefului Politiei Romane. Tudose insa a respins cererea si a avut propria-i discutie cu Despescu, anuntand in schimb ca nu mai vrea sa lucreze cu ministrul de Interne pentru ca l-a mintit.

"Am solicitat de luni un raport oficial, daca e sa judecam ca niste oameni normali, eu cred ca daca eram ministru de Interne ii dadeam pe toti afara, era de inteles ca sub imperiul furiei. (....) Daca ai trecut de momentul ala incepi sa devii rational. Am cerut doamnei ministru de luni un raport oficial, a venit domnul Despescu, iar lucrurile sunt complicate.
I-am cerut lui Despescu sa vina cu doua tipuri de rezultate: responsabilii, care sa fie deferiti justitiei, de la colegii de tura, care doua zile au stat cu poza in buzunar si nu au fost in stare sa isi cunoasca colegul si pana la sefii ierarhici care trebuiau sa stie ca respectivul a mai fost anchetat. Astia trebuiau primii dati afara, nu am zis ca nu il dau afara (pe seful Politiei Romane, Bogdan Despescu - n.red.), dar sa vedem cu ce vine, ca cineva trebuia sa puna in practica raportul.

Alte masuri - cum facem sa redam increderea in politie, nu sunt toti sfinti, dar nu toata politia trebuie blamata", si-a explicat Tudose, la Antena 3, decizia de a nu-l demite pe Despescu.

Acesta a contestat si intentia ministrului de demitere a sefului de la Serviciul Omoruri.
"Demiterea sefului de la Omoruri, care nu are AN-uri (dosare cu autori necunoscuti - n.red.) mi se pare exagerata. De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tura sapte ani cu faptuitorul?", a mai spus Tudose.

Seful Executivului a promis atunci ca va face public raportul pe care il va primi.

Citeste si Prima reactie a lui Dragnea dupa declaratiile taioase ale lui Tudose si scandalul din GuvernPrimul lider PSD care vorbeste despre posibilitatea ca CEx sa ceara demisia premieruluiDeputatul "Mitraliera" cere CEx retragerea sprijinului politic echipei Tudose-CiolacuLideri locali ai PSD vorbesc despre ruptura; cei ai ALDE spun ca nu se baga intre "Trabant" si "Mercedes"
A.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 18:27

 Articol citit de 4789 ori

Citeste si: