Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Tudose i-a dat ultimatum lui Bodog in problema medicamentelor lipsa: Partea cea mai blanda e plecarea acasa

Tudose i-a dat ultimatum lui Bodog in problema medicamentelor lipsa: Partea cea mai blanda e plecarea acasa
Foto: Arhiva Ziare.com
Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu ministrul Sanatatii si cu responsabilii privind aprovizionarea cu medicamente, ca "de astazi nu mai este loc de nicio explicatie pentru un deces intr-un spital cauzat de lipsa unui medicament, iar partea cea mai blanda este plecarea acasa, dar se va merge pana la plangere penala."

La inceputul sedintei de guvern, premierul Tudose i-a spus ministrului Sanatatii, Florian Bodog, ca are la dispozitie o saptamana pentru a regla lucrurile.

"Domnule ministru, va aduc aminte ca nu acceptam prelungiri de termene", a mai spus premierul.

Prim-ministrul a anuntat, miercuri, la Parlament ca nu il remaniaza pe ministrul Sanatatii din cauza crizei de imunoglobina si ca a fost gasita solutia pentru rezolvarea problemei.
"Am avut o discutie astazi, am cerut lamuriri, se pare ca au si gasit masuri pentru asta - suspendarea taxei clawback pentru acea gama", a adaugat Tudose.

Luni, ministrul Sanatatii spunea ca in noaptea de duminica spre luni au plecat catre spitalele din tara 2.200 de flacoane de Pentaglobin care ar trebui sa rezolve lipsa de imunoglobulina. Bodog a sustinut ca problema a aparut in 2016, atunci cand ministerul era condus de Vlad Voiculescu si i-a transms acestuia ca "pacientii nu se trateaza cu like-uri sau hashtag-uri, nu se opereaza cu share-uri".

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a anuntat, sambata, intr-o postare pe Facebook ca o femeie a murit la Spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulina si ca nu este singurul caz grav, sustinand ca ministerul cunostea situatia, inclusiv cazul acestei femei.
Citeste si: Un adolescent a incercat sa se sinucida din cauza lipsei de imunoglobulina, iar ministrul s-a ales cu plangere penala. Guvernul va da OUG
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 16:34

 Articol citit de 2659 ori

Citeste si: