Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Tudose, despre ramanerea in Guvern a ministrului penal Viorel Ilie: E opinia ALDE, nu lucreaza cu Bruxellesul

Tudose, despre ramanerea in Guvern a ministrului penal Viorel Ilie: E opinia ALDE, nu lucreaza cu Bruxellesul
Foto: Arhiva/Hepta.ro
Premierul Mihai Tudose a explicat, vineri, ramanerea in Guvern a ministrului Viorel Ilie (foto), in conditiile in care alti doi ministri cu probleme in justitie au demisionat, aratand ca aceasta este opinia partenerilor ALDE si ca Ilie nu lucreaza cu Bruxellesul.

Intrebat daca nu e lipsa de consecventa faptul ca pastreaza un ministru care are probleme la DNA (Viorel Ilie, n.red.), in timp ce Sevil Shhaideh si Rovana Plumb au demisionat, Tudose a raspuns: "Am vorbit despre cele doua colege nu despre incompetenta si nu de faptul ca sunt vinovate, ci despre perceptia pe care o poate avea la Bruxelles.... Am inteles, domnul Ilie Viorel nu lucreaza cu Bruxellesul".

De asemenea, el a mai spus ca liderii ALDE au decis sa il mentina in Executiv pe Viorel Ilie.
"Suntem in parteneriat. Noi am facut ceea ce a trebuit in zona noastra. Este opinia lor", a mai spus Mihai Tudose, citat de Mediafax.

La randul sau, intrebat daca nu e frustrant ca PSD a eliminat ministrii penali din Guvern, dar ALDE il pastreaza pe Ilie, Dragnea a raspuns iritat:

"Social-democratii n-au renuntat la cele doua colege, poate aseara n-am fost foarte clar. Cele doua colege au luat decizia de a-si prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situatii care parea aproape imposibil de rezolvat. Nu a renuntat PSD la ele, au prezentat demisia si cu toate solicitarile in 5-6 ore si-au pastrat pozitia. La ALDE a fost o decizie politica pe care au luat-o. In randul PSD nu e frustrare din cauza dl Ilie, e frustrare pe situatia de fapt".
Comitetul Executiv National a acceptat demisiile Rovanei Plumb si a lui Sevil Shhaideh din Guvern, in timp ce ALDE a reconfirmat, joi, sustinerea pentru Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, in pofida faptului ca DNA a cerut Senatului, fara succes, sa incuviinteze inceperea urmaririi penale impotriva sa.

Vezi aici filmul zilei tensionate de joi si cum s-a ajuns la deciziile de vineri

A.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 17:35

 Articol citit de 3763 ori

Citeste si: